Ungheni: Peste 18 agenți economici și 3.000 de angajați ai Zonei Economice Libere vor beneficia de infrastructura rutieră modernizată

Ungheni: Peste 18 agenți economici și 3.000 de angajați ai Zonei Economice Libere vor beneficia de infrastructura rutieră modernizată

Peste 18 agenți economici și 3.000 de angajați ai Zonei Economice Libere, alături de locuitorii orașului Ungheni, vor beneficia de o infrastructură rutieră modernizată. La 28 august, în municipiu, a fost inaugurată strada Alexandru Boico, care a fost reabilitată pe un segment de 0,7 kilometri.

Cristian Bolotnicov

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Modernizarea străzii Alexandru Boico din municipiul Ungheni a presupus renovarea infrastructurii rutiere de 0,7 km, aplicarea bordurilor, marcajului longitudinal și transversal, instalarea a 50 de indicatoare rutiere, amenajarea a șase intrări în curți, a zonei verzi, două treceri pietonale și  instalarea iluminării.

...

Municipiul Ungheni

PNUD/Delegația UE

Publicitate
Uniunea Europeană susține dezvoltarea comunităților locale în Ungheni prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. O componentă semnificativă din cadrul programului este dedicată îmbunătățirii infrastructurii publice. O infrastructură dezvoltată, precum este Strada Boico, este importantă pentru locuitorii din Ungheni, deoarece oferă acces facil, sporește mobilitatea, iar orașele și localitățile devin mai dinamice. De asemenea, aceasta oferă oportunități de dezvoltare economică, crește atractivitatea locurilor, îmbunătățind mijloacele de trai ale populației. Mă bucur să văd că regiunea Ungheni este capabilă să atragă fonduri UE din surse diverse și implementează proiecte cu succes. Felicit autoritățile locale și locuitorii din Ungheni și sper să se bucure de drumul nou renovat.

Autor: Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova

De infrastructura rutieră modernizată beneficiază peste 18 agenți economici, care își desfășoară activitatea pe această porțiune de drum, precum și cei peste 3.000 de angajați ai Zonei Economice Libere.

Renovarea acestui drum, posibilă în cadrul Programului UE4Moldova: Regiuni-Cheie, reprezintă mai mult decât o simplă modernizare fizică. Ea simbolizează hotărârea noastră colectivă de a crea un mediu propice pentru creștere, inovație și progres economic durabil. Prin îmbunătățirea infrastructurii care leagă afacerile și comunitățile noastre, nu doar că decongestionăm și îmbunătățim accesul, dar creăm și un ecosistem în care afacerile pot prospera, iar oportunitățile pot înflori.

Autor: Andrea Cuzyova, Reprezentanta rezidentă adjunctă a PNUD în Republica Moldova

Îmbunătățirea infrastructurii rutiere contribuie la decongestionarea traficului rutier de pe artera principală a orașului, oferă condiții îmbunătățite pentru transportul auto și acces către zonele cu dezvoltare economică. Totodată, sunt reduse costurile de construire, întreținere și reparare a drumurilor adiacente, care anterior erau supra-exploatate.

Primarul Alexandru Ambros a menționat că strada este una din artele importante ale municipiului Ungheni, care de la construirea acesteia în 1972, nu a fost reparată capital niciodată.

Cu siguranță, mii de locuitori și vizitatori ai municipiului Ungheni vor aprecia ceea ce s-a făcut. Datorită Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, acum avem în Ungheni încă o stradă care corespunde tuturor rigorilor, fapt pentru care suntem recunoscători atât finanțatorilor, cât și executorilor lucrărilor.

Autor: Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

CONTEXT. Lucrările de renovare în valoare de peste 420.000 euro au fost efectuate cu sprijinul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF și cu contribuția primăriei municipiului Ungheni.

Prin renovarea străzii Alexandru Boico, care reprezintă drumul de acces către Zona Economică Liberă, se contribuie la atragerea de noi investiții în zonă și la sporirea cooperării dintre reprezentanții autorităților publice și a mediului de afaceri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal