„Zebra”, anulare! Încă o trecere de pe strada Calea Ieșilor a fost desființată, însă pietonii continuă să o utilizeze (VIDEO)

„Zebra”, anulare! Încă o trecere de pe strada Calea Ieșilor a fost desființată, însă pietonii continuă să o utilizeze (VIDEO)

Trecerea de pietoni de la intersecția str. Calea Ieșilor cu str. Ghenadie Iablocikin a fost eliminată. Anunțul a fost făcut de Primăria capitalei, care a menționat că modificarea a fost făcută la recomandarea poliției și ar avea drept scop îmbunătățirea siguranței pietonilor. În zonă a fost instalat un panou care anunță schimbarea, însă pietonii continuă să utilizeze trecerea, întrucât marcajul încă mai este vizibil.

Zagnat Elena

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. În timp ce un panou nou instalat anunță despre eliminarea trecerii de la intersecția str. Calea Ieșilor cu str. Ghenadie Iablocikin, pietonii continuă să traverseze aici. Unii dintre ei sunt claxonați de șoferii autoturismelor sau transportului public, atunci când încearcă să treacă strada.

Publicitate

Pe pagina de Facebook, Primăria a anunțat despre eliminarea trecerii, subliniind că propunerea a venit din partea poliției.

În vederea îmbunătățirii siguranței pietonilor şi gestionarea traficului rutier, Poliția Rutieră, a venit cu propunerea către Direcţia generală Mobilitate Urbană ca trecerea de pietoni de pe str. Calea Ieșilor intersecție cu str. Ghenadie Iablocikin, din sectorul Buiucani - să fie eliminată. Potrivit responsabililor din cadrul Poliţiei Rutiere, această modificare nu va afecta circulația pietonilor, având în vedere că există o trecere subterană la doar 60 de metri distanță.

Autor: Primăria Chișinău

Conform datelor oficiale, în șase luni ale anului curent, pe strada Calea Ieșilor s-au produs peste 256 de accidente rutiere, inclusiv cu implicarea pietonilor, iar aceste date ar fi determinat adoptarea măsurilor de securizare a pietonilor.

CONTEXT. La începutul lunii august, au fost desființate alte două treceri de pe strada Calea ieșilor. Una dintre ele se află în zona Calea Ieșilor 10b, în apropiere de Inspectoratul de Poliție Buiucani, unde este funcțională o altă trecere de pietoni renovată. O altă trecere de pietoni a fost desființată lângă centrul comercial „Zitty Mall”.

Menționăm că potrivit Codului Contravențional, pentru traversarea neregulamentară, pietonii riscă amendă cuprinsă între 300 și 450 de lei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal