Activitate în trei schimburi, dublarea patrulelor și zonă de așteptare pentru străini: Măsurile de securitate instituite la Aeroport

Activitate în trei schimburi, dublarea patrulelor și zonă de așteptare pentru străini: Măsurile de securitate instituite la Aeroport

Regim de activitate în trei schimburi, dublarea efectivului patrulelor și echipelor de intervenție la Aeroport și amenajarea unei zone de așteptare pentru străini, sunt printre măsurile de securitate dispuse după incidentul din 30 iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul afacerilor interne, Adrian Efros.

Cristian Bolotnicov

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. În urma anchetelor derulate de o comisie și serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, ministrul Adrian Efros a anunțat că au fost dispuse mai multe măsuri pentru asigurarea securității la Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit oficialului, s-a trecut la activitatea în trei schimburi în cadrul sectorului Poliției de Frontieră. Mai mult, în condițiile deficitului de personal de cca. 37,2%, au fost redirecționat 14 colegi în suportul punctului de trecere a frontierei de la Aeroport.

În același timp, au fost dublate patrulele și echipele de intervenție în adiacentul aeroportului. 

Autoritățile au dispus și amenajarea pe sensul de intrare în țară, a unei zone de așteptare, unde vor fi redirecționați străinii care vor aștepta aprobarea sau respingerea intrării în R. Moldova.

„Urmează cursuri pentru polițiștii de frontieră pentru aplicarea tacticilor speciale de intervenție și a armamentului din dotare”, a menționat Efros.

Anterior, AGORA a transmis că efectul măsurilor de securitate a devenit vizibil la scurt timp după incident. Sursele noastre au comunicat că zona de sosire a devenit mult mai supravegheată, iar forțele de ordine sunt dotate cu arme și veste antiglonț.

CONTEXT. Rezultatele anchetei declanșate de autorități în cazul incidentului de la Aeroportul Chișinău din 30 iunie au fost prezentate la 4 septembrie de ministrul afacerilor interne, Adrian Efros. Promis inițial spre publicare în decurs de o săptămână de la incident, raportul este publicat la distanță de circa două luni.

Incidentul din 30 iunie, s-a întâmplat după ce unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona de tranzit pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. 

Subliniem că, procurorul general Ion Munteanu anunță că Procuratura Generală a intentat dosar penal pe cauză de omor cu circumstanțe agravante, specificând că nu este inițiat dosar pe cauza infracțiunii de terorism.

Precizăm că, la 1 iulie, Comitetului Național de Securitate Aeronautică (CNSA) a decis crearea unui grup de lucru cu membri experți din domeniul ordinii publice și reprezentanți ai instituțiilor din domeniul securității aeronautice. Grupul de lucru urmează să prezinte în termen de 14 zile proiectul de Raport preliminar, care va cuprinde analiza cauzelor și circumstanțelor care au determinat producerea accidentului din 30 iunie.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal