ALEGERI 2023 | Încă un pretendent la funcția de Primar al capitalei. Cine este candidatul propus de PACE (LIVE)

ALEGERI 2023 | Încă un pretendent la funcția de Primar al capitalei. Cine este candidatul propus de PACE (LIVE)

Lista pretendenților la funcția de edil al capitalei se lărgește cu încă un nume. Este vorba de Constantin Butucel, propus drept candidat de Partidul Acasă Construim Europa (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc.

Cristian Bolotnicov

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Prim-vicepreședintele PACE, Denis Roșca, a anunțat în cadrul unei conferință de presă , a anunțat că Constantin Butucel este candidatul formațiunii la șefia capitalei.

„Este câștigătorul unui concurs foarte prestigios în domeniul managementului, respectiv în sfârșit vom avea și în R. Moldova, persoane competente, cu experiență în funcții publice”, a afirmat Denis Roșca.

Butucel a declarat că revine acasă din Olanda, după 12 ani de activitate și zeci de proiecte gestionate, în special în domeniul construcțiilor.

„Revin acasă pentru a implementa ceea ce am văzut în Europa .Echipa noastră are cocnepte unice pentru Chișinău. Vreau să dezvolt acest oraș pentru că merită, pentru că noi cetățenii merităm. Olanda este una dintre cele mai bogate țări din Europa și lume, cu cetățeni bogați și fericiți, îmi doresc acest lucru și pentru cetățenii noștri”, a declarat Butucel.

Publicitate

Printre prioritățile sale, Butucel a menționat dezvoltarea infrastructurii, în special reparația drumurilor, a trotuarelor sau asigurarea unor operațiuni de salubrizare a curților din oraș.

„Voi începe cu proiecte de schimbare a apeductelor, ca să optimizăm consumul și costul serviciilor de apă. Un alt concept pe care aș dori să-l dezvolt în Chișinău, este ca în 2025, să avem funcțională o Termoelectrica pe arderea deșeurilor. Vin în fața dvs., cu viziuni și proiecte clare, care îl va transforma într-un oraș european. Știu să construiesc, să dezvolt proiecte, să le duc la bun sfârșit, pentru că asta am făcut în ultimii 12 ani în Olanda. Doresc să atrag investitori străini și fonduri europene, dar și proiecte cu răsunet internațional. Vreau să aduc acasă Europa”, a mai adăugat Butucel.

CONTEXT. AGORA precizează că până la această oră, printre candidații care ar urma să se înscrie în cursele electorale sunt Ion Ceban, actualul primar de Chișinău. Acesta a confirmat cu mult timp înainte intenția de a candida pentru un al doilea mandat de primar.

La fel și Partidul Acțiune și Solidaritate și-a anunțat candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Acesta este deputatul Lilian Carp.

„În următoarele zile, săptămâni voi începe negocierile publice și dezbaterile publice cu mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar în primul rând dezbaterile publice pe viitorul program electoral al mun. Chișinău. Capitala se confruntă cu anumite probleme reale, iar Chișinăul are nevoie de un suflu în dezvoltarea sa”, a spus Carp.

Iar Ion Bulgac este candidatul partidului CUB la alegerile locale din toamnă pentru funcția de primar de Chișinău. Decizia a fost aprobată la 25 iunie, în cadrul Consiliului Național Politic. Acesta a obținut votul unanim al CNP.

La fel, la 3 iulie și Platforma DA și-a anunțat candidatul. Acesta este din afara partidului și a mai luptat pentru funcția de primar la alegerile anterioare - Victor Chironda, fostul viceprimar de Chișinău.

Iar Partidul Liberal va susține la alegerile din Chișinău pe Ion Purice. „Urmează să reprezinte în aceste alegeri interesele cetățenilor din partea Partidului Liberal, vicepreședintele partidului, Ion Purice. Este în partid de mulți ani, are calități de manager, a lucrat vicedirector la Spitalul 4 din Chișinău, iar acum este director la Spitalul din Cărpineni”, a spus Mihai Ghimpu.

Fostul pretor al sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, este candidatul susținut de Partidul Social Democrat European la alegerile din Chișinău planificate pentru 5 noiembrie. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, Ion Sula.

Iar la 29 august, ex-directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță a anunțat că candidează la funcția de primar al Chișinăului. Acesta va participa la alegeri din partea partidului nou creat de fostul deputat democrat Eugeniu Nichiforciuc.

Iar din partea PCRM, candidată este Diana Caraman. Candidatura sa fost susținută de membrii Comitetului Central al partidului și de comuniștii din organizația orășenească de partid.

La fel Partidul Schimbări și-a anunțat susținerea pentru actualul primar al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin. Acesta va candida din nou pentru fotoliul de edil de Bălți, cel mai mare și important oraș al Republicii Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal