Cavcaliuc s-ar fi pornit în Moldova, dar nu a ajuns. Butucel: I-a fost anulat biletul (FOCUS)

Cavcaliuc s-ar fi pornit în Moldova, dar nu a ajuns. Butucel: I-a fost anulat biletul (FOCUS)

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, aflat de mai mult timp la Londra, ar fi dorit să revină în țară. Drumul spre casă, însă, pare să fie anevoios. Mai exact, biletul de avion al acestuia ar fi fost anulat. Despre aceasta a anunțat candidatul PACE pentru Primăria Chișinău, Constantin Butucel.

Cristian Bolotnicov

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Biletul de avion al liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc a fost anulat. Colegii săi susțin că Cavcaliuc se afla printre pasagerii companiei Air Moldova, iar compania anulează zborurile de ceva timp. Mai exact, operatorul aerian se află din 15 septembrie în proces de restructurare, datoriile acestuia depășind două miliarde de lei.

Întrebat în cadrul conferinței de presă unde se află și cu ce se ocupă liderul formațiunii, candidatul PACE la funcția de primar al capitalei, Constantin Butucel, a afirmat că acesta este în continuare la Londra.

Publicitate

„Se află în Londra, activează într-o companie internațională, lucrează la mai multe proiecte, care… când va reveni să fie pregătit pentru a începe direct a munci pentru R. Moldova. După câte cunosc i-au anulat biletul și nu cunosc mai departe, cred că puteți lua legătura cu dumnealui pentru mai multe detalii”, a declarat Butucel.

Anterior, la 23 august, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a anunțat că biletul i-a fost anulat de compania avia „controlată 100% de Guvernul PAS”.

„Când au rămas zile numărate pentru a reveni în Moldova, am primit un mail de la compania avia, controlată 100% de Guvernul PAS, au anulat zborul. Am încercat să-mi cumpăr un alt bilet, dar toate companiile avia ce zboară în Moldova, au refuzat vânzarea biletelor, deoarece mi-au fost incluse sancțiuni politice la cererea Guvernării PAS”, afirma Cavcaliuc.

CONTEXT. Menționăm că, Gheorghe Cavcaliuc a părăsit R. Moldova în iunie 2021, în timpul campaniei electorale. Acesta are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei. Pe 20 decembrie 2021, Procuratura Generală anunța că fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare, după ce autoritățile de la Chișinău au înaintat o solicitare în acest sens. Interpol a respins solicitarea.

Numele lui Gheorghe Cavcaliuc figurează și pe listele persoanelor sancționate de Uniunea Europeană și Canada, pentru acțiunile de destabilizare a Republicii Moldova.

Liderul PACE neagă toate acuzațiile care îi sunt aduse.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal