Pedepsele de la Poliția de Frontieră după incidentul de la Aeroport. Concedieri și demisii și mustrare pentru Vasiloi

Pedepsele de la Poliția de Frontieră după incidentul de la Aeroport. Concedieri și demisii și mustrare pentru Vasiloi

La mai bine de două luni de la incidentul de la Aeroportul Internațional Chișinău, soldat cu două decese, au fost prezentate rezultatele anchetei de serviciu. În baza acestora au fost sancționați disciplinar nouă angajați din cadrul sectorului Poliției de Frontieră din Aeroportul Chișinău.

Baciu Ana

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Ca urmare a anchetei de serviciu și a abaterilor disciplinar comise au fost sancționați disciplinar nouă angajați ai Poliției de Frontieră care activează la Aeroportul Internațional Chișinău.

Mai exact, cinci angajați au fost sancționați cu „mustrare aspră”- un ofițer superior și patru subofițeri superiori din cadrul Unității de control a frontierei. 

Patru angajații au fost concediați. E vorba de șefii adjuncți ai sectorului Poliției de Frontierp, șeful de tură a unității control la frontieră și ofițerul superior operativ de serviciu al Serviciului dispecerat al Centrului regional de coordonare.

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a fost sancționat cu mustrare aspră. 

Iar Guvernului va fi propusă demisia secretarului de stat responsabil de acest domeniu pentru controlul slab de implementare a politicilor în cadrul MAI pe acest segment.

Citește și: Zi de doliu național și mesaje de rămas bun. Serghei Munteanu și Igor Ciofu au fost decorați post-mortem cu Medalia „Meritul Militar” (FOTO/VIDEO)

CONTEXT. La sfârșitul lunii iunie, două persoane au decedat în urma unui atac cu armă de foc la Aeroportul Internațional Chișinău. Incidentul s-a întâmplat după ce unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona de tranzit pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. 

În seara zilei de 3 iulie, atacatorul a decedat pe patul de spital.

Ulterior a fost intentat dosar penal pe cauză de omor cu circumstanțe agravante. Procurorii nu au inițiat dosar pe cauza infracțiunii de terorism.


Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal