Președinta organizației teritoriale din Edineț a fostului Partid Șor, depistată în stare de ebrietate la volan

Președinta organizației teritoriale din Edineț a fostului Partid Șor, depistată în stare de ebrietate la volan

Svetlana Panciuc, președinta organizației teritoriale din Edineț a Partidului Șor, aflat în proces de lichidare, a fost testată la consum de alcool în traficul rutier. Rezultatele au arătat 0,65 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, scrie Ziarul de Gardă.

Irina Soltan

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. În noaptea spre 4 septembrie, în jurul orelor 01:00, pe Str. M Ciubotari 1 din municipiul Edineț, a fost stopat un automobil de model Volkswagen. La volanul mașinii se afla Panciuc Svetlana.

„Reprezentanta unui fost partid politic a fost depistată la volan în stare de ebrietate avansată, cu gradul de 0,65 mg/l vapori de alcool în aerul expirat”, a declarat șefa secției comunicare din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco.

Sursa citată menționează că Svetlana Panciuc „a refuzat categoric” recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Automobilul președintei a fost dus la parcarea specială pentru autovehicule evacuate.

CONTEXT. Un caz similar s-a întâmplat recent cu un alt membru al Partidului Șor, scos în afara legii. Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a fost depistat în stare de ebrietate conducând automobilul. S-a întâmplat în weekendul 5-6 august când în localitatea Lopatna din raionul Orhei s-a desfășurat Festivalul Chitarelor.

Din imaginile postate de poliție, vedem că testul cu aparatul Drager indică un nivel de 0,53 md/l alcool în aerul expirat. Indicatorul reprezintă categoria de „grad avansat de ebrietate alcoolică”.

Atenție! Potrivit Codului Contravențional „Conducerea vehiculului de către o persoană care se află sub influența alcoolului ori în stare de ebrietate produsă de alcool ce depășește gradul maxim admisibil stabilit de lege, dacă fapta nu constituie infracțiune”, se pedepsește cu amendă în sumă de 17.500 - 25.000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 1 an.

Poliția mai menționează că se consideră contravenție indicatorii depistați de la 0,3 până la 0,5 g/l alcool în sânge sau 0,15 până la 0,30 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal