ALEGERI 2023 | Teodor Cârnaț va candida pentru funcția de primar al capitalei

ALEGERI 2023 | Teodor Cârnaț va candida pentru funcția de primar al capitalei

Avocatul Teodor Cârnaț va candida la șefia capitalei. Acesta va intra în cursa electorală în calitate de candidat independent.

Stela Vdovii

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ: Profesorul Teodor Cârnaț, Doctor Habilitat în Drept, anunță că va susține joi, 7 septembrie, o conferință de presă cu genericul: „Teodor Cârnaț - candidat independent la funcția de Primar General de Chișinău”.

Precizăm fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Teodor Cârnaț a mai candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău în 2019, din partea Partidului Voința Poporului. Atunci el a obținut 0,85% din voturi, fiind votat de 1908 de chișinăuieni.

Lista candidaților care și-au anunțat intenția de a intra în cursa electorală

Publicitate

CONTEXT: AGORA precizează că, până la această oră, printre candidații care ar urma să se înscrie în cursele electorale sunt Ion Ceban, actualul primar de Chișinău. Acesta a confirmat cu mult timp înainte intenția de a candida pentru un al doilea mandat de primar.

Printre candidații care și-au anunțat oficial implicarea în alegeri se numără deputatul Vasile Bolea, care a plecat de la Partidul Socialiștilor și s-a alăturat Partidului Renașterea. Acesta este în prezent deputat neafiliat în Legislativul R. Moldova. Se întâmplă după ce s- retras din facțiunea parlamentară a PSRM.

De asemenea, lista pretendenților la funcția de edil al capitalei este completată de Constantin Butucel, propus drept candidat de Partidul Acasă Construim Europa (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc. Butucel a declarat că revine acasă din Olanda, după 12 ani de activitate și zeci de proiecte gestionate, în special în domeniul construcțiilor.

La fel și Partidul Acțiune și Solidaritate și-a anunțat candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Acesta este deputatul Lilian Carp.

„În următoarele zile, săptămâni voi începe negocierile publice și dezbaterile publice cu mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar în primul rând dezbaterile publice pe viitorul program electoral al mun. Chișinău. Capitala se confruntă cu anumite probleme reale, iar Chișinăul are nevoie de un suflu în dezvoltarea sa”, a spus Carp.

Iar Ion Bulgac este candidatul partidului CUB la alegerile locale din toamnă pentru funcția de primar de Chișinău. Decizia a fost aprobată la 25 iunie, în cadrul Consiliului Național Politic. Acesta a obținut votul unanim al CNP.

La fel, la 3 iulie și Platforma DA și-a anunțat candidatul. Acesta este din afara partidului și a mai luptat pentru funcția de primar la alegerile anterioare - Victor Chironda, fostul viceprimar de Chișinău.

Iar Partidul Liberal va susține la alegerile din Chișinău pe Ion Purice. „Urmează să reprezinte în aceste alegeri interesele cetățenilor din partea Partidului Liberal, vicepreședintele partidului, Ion Purice. Este în partid de mulți ani, are calități de manager, a lucrat vicedirector la Spitalul 4 din Chișinău, iar acum este director la Spitalul din Cărpineni”, a spus Mihai Ghimpu.

Fostul pretor al sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, este candidatul susținut de Partidul Social Democrat European la alegerile din Chișinău planificate pentru 5 noiembrie. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, Ion Sula.

Iar la 29 august, ex-directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță a anunțat că candidează la funcția de primar al Chișinăului. Acesta va participa la alegeri din partea partidului nou creat de fostul deputat democrat Eugeniu Nichiforciuc.

Iar din partea PCRM, candidată este Diana Caraman. Candidatura sa fost susținută de membrii Comitetului Central al partidului și de comuniștii din organizația orășenească de partid.

La fel Partidul Schimbări și-a anunțat susținerea pentru actualul primar al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin. Acesta va candida din nou pentru fotoliul de edil de Bălți, cel mai mare și important oraș al Republicii Moldova.

Iar PLDM se lansează în cursa pentru primăria Ungheni. Formațiunea a desemnat-o pe Lidia Sanduleac în calitate de candidată pentru funcția de primar al municipiului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal