Un pieton, lovit letal. La volanul mașinii se afla un angajat de la „Fulger” (VIDEO)

Un pieton, lovit letal. La volanul mașinii se afla un angajat de la „Fulger” (VIDEO)

Un pieton a fost lovit mortal în seara zilei de 5 septembrie. S-a întâmplat pe traseul Hîncești- Cimișlia. La volanul mașinii implicate în accident se afla un angajat din cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ,,Fulger”. Polițistul este reținut.

Irina Soltan

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 21:00, pe traseul Hîncești- Cimișlia, la ieșirea din satul Bozieni. Un pieton care se afla de mai mult timp pe carosabil a fost lovit de un șofer la volanul unui automobil de model BMW X5.

Șoferul este angajat al BPDS „Fulger”. Acesta se afla în afara orelor de serviciu și era cu mașina personală. Polițistul a fost testat alcoolscopic, rezultatul la alcool fiind negativ.

În cazul victimei, pietonul a fost preluată de ambulanță, însă a decedat în drum spre spital. Bărbatul avea vârsta de 45-50 de ani și este neidentificat până acum.

Oamenii legii mai spun că au acumulat probe de la un alt șofer care la distanță de câteva minute a reușit să evite persoana pe carosabil. Acesta a declarat polițiștilor că era atenționat din faruri de conducătorii auto din sens opus care observau bărbatul, în contextul în care traseul este neiluminat, iar persoana îmbrăcată în haine întunecate.

Șoferul a prezentat o secvență video de pe camera de bord a mașinii sale, în care se vede cum în ultimul moment observă persoana și reușește să o evite intrând pe contrasens. 

Publicitate

CONTEXT. Acesta este unul din șirul accidentelor rutiere cu implicarea polițiștilor în ultima perioadă. Amintim că o mașină a Poliției a fost distrusă într-un accident rutier în capitală. S-a întâmplat la 3 septembrie, în jurul orei 12:00. Două persoane din mașina oamenilor legii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Iar la 29 august, o femeie în vârstă de 30 de ani a decedat pe loc, iar două fete de 6 și 17 ani au ajuns la spital, după ce au fost lovite de o mașină, pe trotuar. Accidentul tragic a avut loc în comuna Sîngera, iar la volanul mașinii se afla o angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Mai mult, un polițist din Florești ar fi provocat, în noaptea de 2 septembrie un alt accident. Fiind în stare avansată de ebrietate, acesta a urcat la volan și a intrat cu mașina într-un copac. Acum, acesta riscă să rămână fără funcție, anunță Poliția Republicii Moldova.

Datele arată că pe parcursul primelor șase luni ale anului 2023, au fost înregistrate 881 de accidente rutiere. Aceata este cu aproximativ 13% mai puțin decât în 2022. Totuși, Poliția semnalează că numărul persoanelor în stare de ebrietate alcoolică care urcă la volanul autoturismului rămâne a fi ridicat – 2.958 de persoane. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal