Acces limitat în incinta Aeroportului în perioada 11 - 22 septembrie: Măsurile anunțate de administrație în contextul sosirii pelerinilor evrei

Acces limitat în incinta Aeroportului în perioada 11 - 22 septembrie: Măsurile anunțate de administrație în contextul sosirii pelerinilor evrei

Măsurile includ obligativitatea prezentării documentelor de călătorie sau prezentarea la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de ora zborului.

Cristian Bolotnicov

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Administrația Aeroportului Internațional Chișinău anunță că mai multe restricții vor fi instituite în perioada 11-22 septembrie. Se întâmplă în contextul unui flux mărit de pelerini din Israel, care vor tranzita teritoriul Republicii Moldova, cu destinația tur-retur în/din Ucraina, în cadrul Aeroportului Chișinău va fi sporită activitatea în vederea fluidizării traficului de pasageri și excluderii riscurilor de securitate.

Astfel, din 11 septembrie curent, accesul în aeroport va fi doar pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier. Se va permite intrarea în baza prezentării documentului de călătorie, controlul căruia va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând așteptarea îmbarcării la cursă în sala sterilă. 

„Pentru a ajuta autoritățile responsabile în degajarea circulației rutiere - excluderea ambuteiajelor din fața aerogării, dar și la fluidizarea fluxului de călători, se solicită prezentarea în aeroport, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate” - Comunicat al Aeroportului Internațional Chișinău

Totodată, în cadrul unei ședințe comune desfășurate între Administrația Aeroportului Chișinău, Poliția de Frontieră și Autoritatea Aeronautică Civilă, s-a convenit asupra ajustării graficului curselor aeriene, intensificării capacităților de procesare a traficului de pasageri, dar și realizării operative a schimbului de date și informații.

CONTEXT. În luna septembrie, în jur de 30 mii de cetățeni ai Israelului vor trece prin Republica Moldova pentru a ajunge în Ucraina. Aceștia urmează să ajungă în orașul ucrainean Uman. Anunțul a fost făcut miniștrii afacerilor externe ai Moldovei și Israelului.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal