Investigație CU SENS: Mai mulți donatori pentru campania Evgheniei Guțul, surprinși că se află pe lista sponsorilor

Investigație CU SENS: Mai mulți donatori pentru campania Evgheniei Guțul, surprinși că se află pe lista sponsorilor

Reporterii CU SENS au discutat cu zeci de persoane care apar pe listele de sponsori ai campaniei electorale pentru funcția de bașcan, a Evgheniei Guțul, susținută de Partidul „Șor”, declarat neconstituțional și aflat în proces de lichidare.

Cristian Bolotnicov

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Mai multe persoane s-au arătat surprinse că se află pe lista de donatori pentru campania electorală a Evgheniei Guțul, ce a câștigat funcția de bașcană, arată o investigație a portalului CU SENS. În timp ce unii afirmă că nu au făcut astfel de donații, alții nici măcar nu locuiesc în autonomie.

Mariana Veveriță este angajata Bibliotecii Publice Raionale „Alexandru Donici” din orașul Orhei. Numele femeii apare în lista sponsorilor campaniei electorale a candidatei Partidului „ȘOR” la funcția de bașcan al Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia, Evghenia Guțul. 

Femeia neagă că ar fi făcut o  donație în sumă de 6.000 de lei, mai ales că are un salariu în jurul acestei sume.

Și directoarea bibliotecii din Orhei, Stepanida Țugui, ar fi scos din buzunar 10 000 de lei. Cel puțin, această informație este menționată în rapoartele financiare ale candidatei Evghenia Guțul, depuse de aceasta la Consiliul Electoral Central al Găgăuziei.Ea susține că nu are știe cum au apărut astfel de informații, întrucât nu a donat niciun leu pentru asta.

Alți donatori sunt de la Centrul Raional de Cultură din Orhei, pentru campania electorală ar fi donat șapte angajați. Șeful instituției - 10.000 de lei, iar subalternii săi - sume cuprinse între 5.000 și 8.000 de lei.

„Eu nici nu o cunosc pe această doamnă”, a spus Natalia Cupcea, director adjunct al Centrului Raional de Cultură din Orhei. 

Cu toate acestea, femeia spune că donația de 8.000 de lei pe care a făcut-o în luna aprilie a fost pentru Partidul Șor. Și angajații Consiliului Raional Orhei au donat pentru campania lui Guțul. Printre aceștia se numără președintele Consiliului, dar și cei patru vicepreședinți care au donat sume între 14.000 și 20.000 de lei. Totuși, donatorii nu au vrut să comenteze acest lucru.

Printre donatori se numără și cinci instituții care se subordonează Primăriei Orhei. Prima instituție este Școala de Artă Plastică pentru copii, unde șapte angajați au donat între 1.000 și 7.000 de lei.

Mai multe detalii din investigație puteți afla aici.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal