Un taximetrist a ajuns șantajat de doi bărbați. Aceștia cereau 170 mii de lei, dar se pot alege cu ani de închisoare

Un taximetrist a ajuns șantajat de doi bărbați. Aceștia cereau 170 mii de lei, dar se pot alege cu ani de închisoare

Un taximetrist a ajuns victima șantajului. Doi bărbați l-ar fi forțat să facă declarații defăimătoare la cameră. În plus, l-ar fi amenințat că-i vor agresa soția. Cazul a ajuns în vizorul poliției, iar unul dintre făptași este reținut.

Irina Soltan

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Unul dintre bănuiți l-au determinat pe taximetrist să iasă din locuință și să-l urmeze în afara orașului, timp în care victima a reușit să pornească la telefon aplicația de înregistrare audio, care a și devenit probă în dosarul penal.

Ajunși într-o clădire părăsită, la fașa locului a venit un alt reprezentant al grupului infracțional, spun oamenii legii. Acolo, aceștia i-ar fi dictat textul unui autodenunț, pe care l-ar fi obligat să-l semneze, precum că ar fi furat de la unul din ei peste 170.000 lei, pe care se angaja să-i întoarcă. Totodată, aceștia l-ar fi amenințat că în cazul refuzului, îi vor agresa membrii familie.

Mai mult, făptașii l-ar fi impus pe bărbat să se filmeze în ipostaze care i-ar fi afectat imaginea și l-ar fi amenințat că dacă nu le onorează pretenția, urmează să publice și video-ul pe rețeaua de socializare „Tik-Tok.”

Șantajul a avut loc la două luni după ce victima i-a întors o datorie de 3.000 de euro unuia dintre bănuiți din suma inițială de 2.500 euro, la care a fost adăugată dobânda.

Urmare a denunțului depus de către bărbatul șantajat, cei doi au fost reținuți pentru 72 de ore, iar la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului preventiv, pentru un termen de 30 de zile.

CONTEXT: Investigarea celor doi continuă, timp în care potrivit legii beneficiază de prezumția nevinovăției. Anterior, ambii au fost trimiși în judecată pentru huliganism și trafic de droguri, iar unul din ei ar avea relații cu un membru al organizației criminale „Machena,” despre a cărui investigare pentru șantaj autoritățile au anunțat în octombrie 2020.

Acesta estorca bani sub pretextul susținerii deținuților din penitenciare, iar după reținerea lui, în perioada contestării eliberării lui din arest de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, acesta s-a ascuns de autorități, iar acum este anunțat în căutare.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal