Directoarea Gimnaziului Malcoci riscă să-și piardă funcția după incidentul din curtea școlii. Ce spune șeful Direcției Educație Ialoveni

Directoarea Gimnaziului Malcoci riscă să-și piardă funcția după incidentul din curtea școlii. Ce spune șeful Direcției Educație Ialoveni

Copilul în vârstă de 15 ani care ar fi fost agresat de un alt elev în curtea Gimnaziului Malcoci, ar fi suferit o intervenție chirurgicală pe nas. Totuși, băiatul este externat din spital, informează ialovenionline.md. De altă parte, șefa instituție de învățământ, care este și mama presupusului făptaș, riscă să-și piardă funcția.

Irina Soltan

CE S-A ÎNTÂMPLAT. Copilul care ar fi fost agresat de un alt elev de la Gimnaziul Malcoci ar fi avut nevoie de intervenție chirurgicală. Mama băiatului afirmă că acesta a fost externat dar rămâne la evidența medicului ORL.

Cât despre revenirea la ore, femeia spune că ezită să ia o decizie: „Nu știu ce să fac. E clasa a IX-a și nu știu. Depinde de ce o sa ne spună medicul, dar el a spus din start că fractura pe care o are, rana de la nas se va prinde complet peste două luni. Ca fiecare mamă, mi-i foarte în grijă, dacă cineva iar îl atinge, chiar nu știu ce să fac”, spune mama copilului.

DE CE ASTA CONTEAZĂ. În urma celor întâmplate, directoarea gimnaziului, care este și mama copilului care ar fi bătut colegul, riscă să-și piardă funcția. Despre aceasta a comunicat șeful Direcției Generale Educație din cadrul Consiliului Raional Ialoveni, Ion Scutaru. Acesta susține că decizia finală ține de concluzia polițiștilor.

„Noi am avut ședință extinsă de examinare a cazului, dar așteptăm organele competente sa ne trimită decizia lor, ca și noi sa luăm o decizie. Așteptăm de la ei răspunsul. Oricum, noi pași în vederea nerepetării a unui astfel de caz, deja am făcut. Am adus la cunoștința tuturor celor implicați în procesul educațional cu privire la tehnica securității, vom avea și o ședință cu managerii să ne asigurăm că toți au înțeles ce trebuie să facă pentru ca astfel de cazuri să fie evitate”.

Ion Scutaru spune că, dacă va fi demonstrată neglijența directoarei gimnaziului, atunci aceasta riscă sancțiune, inclusiv cu demiterea din funcție.

AGORA precizează că pe marginea cazului, în limita atribuțiilor de care dispune, s-a sesizat Avocatul Poporului pentru drepturile copilului.

CONTEXT. Cazul s-a produs acum câteva zile. Un copil de 15 ani a ajuns la spital, după ce ar fi fost bătut și electrocutat de către un alt băiat de 14 ani, în curtea Gimnaziului Malcoci din raionul Ialoveni. Poliția a înregistrat cazul și urmează să stabilească toate circumstanțele.

„Preliminar minorul de 14 ani i-ar fi aplicat o lovitură în regiunea feței, dar și l-ar fi atacat și cu un electroșoc pe minorul de 15 ani. Cel din urmă a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Cazul este înregistrat și este documentat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, ne-a spus ofițera de presă a Poliției din Ialoveni, Mariana Didenco.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal