Grupul Intesa Sanpaolo pe primul loc în Europa în ceea ce privește relațiile cu investitorii

Grupul Intesa Sanpaolo pe primul loc în Europa în ceea ce privește relațiile cu investitorii

Topul „Institutional Investor 2023” reconfirmă Grupul Intesa Sanpaolo, reprezentat în Republica Moldova prin EXIMBANK, pe primul loc în Europa în ceea ce privește relațiile cu investitorii, luând în calcul următoarele performanțe:

Redactia Agora

 • Primul loc în Europa pentru relațiile cu investitorii instituționali și analiștii financiari;
 •  Cel mai bun program ESG (Environmental, Social, Governance) în rândul băncilor europene pentru al patrulea an succesiv;
 • Carlo Messina - cel mai bun CEO european pentru al șaselea an consecutiv;
 • Stefano Del Punta- cel mai bun CFO pentru al șaptelea an la rând;
 • Marco Delfrate, primul în topul profesioniștilor în domeniul relaților cu investitorii timp de șase ani.

Intesa Sanpaolo a fost de asemenea recunoscută, ca fiind prima bancă în topul „Most Honored Companies” pentru calitatea relațiilor cu investitorii, iar Consiliul de Administrație al Grupului s-a clasat din nou pe primul loc între băncile europene.

Carlo Messina, CEO al Intesa Sanpaolo, a comentat aceste rezultate remarcabile, afirmând că: „Recunoașterea succesivă a comunității financiare - care ne clasează încă o dată în topul european - este un motiv de mare mândrie pentru toată echipa Intesa Sanpaolo. Investitorii și analiștii apreciază capacitatea noastră de a obține rezultate solide și sustenabile și de a realiza proiecte inovatoare care se traduc în crearea și distribuirea unei valori semnificative, alături de marea noastră sensibilitate față de aspectele ESG. Toate aceste rezultate se datorează unei viziuni clare, unei echipe de conducere foarte puternice și coezive și angajamentului celor 100.000 de oameni ai noștri, cărora le sunt profund recunoscător. Credem că transparența și comunicarea financiară responsabilă reprezintă o parte esențială a dialogului permanent cu toate părțile interesate."

Premiile atribuite de Institutional Investor – o companie de cercetare specializată, independentă care își desfășoară activitatea de peste 50 de ani – se bazează pe rezultatele unui amplu sondaj realizat în rândul a peste 1.600 de investitori instituționali și analiști financiari. Poziționarea obținută în clasament confirmă, de asemenea, aprecierea de către comunitatea financiară a capacității băncii de a obține rezultate solide și durabile, de a realiza proiecte industriale inovatoare, alături de o atenție deosebită acordată provocărilor ESG (Environmental, Social, Governance).

Despre EXIMBANK

Publicitate

EXIMBANK reprezintă o bancă comercială universală, oferind servicii de calitate atât pentru segmentul corporativ, care activează în toate ramurile economiei naţionale pe întreg teritoriul ţării, cât şi pentru segmentul retail. În prezent, pe lângă pachetul tradiţional de servicii bancare (operaţiuni de casă şi de decontare, credite, deschiderea şi deservirea conturilor de depozit, operaţiuni cu hârtii de valoare), EXIMBANK oferă servicii şi produse bancare de tehnologii înalte, precum operaţiuni cu carduri bancare („MasterCard Inc.” şi „Visa Inc.”) şi produse bazate pe tehnologii IP (Internet-banking „EXIMBANK-ONLINE”, Mobile Banking).

Despre Grupul Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo este cel mai important grup bancar din Italia – care servește familiile, întreprinderile și economia reală – cu o prezență internațională semnificativă. Modelul de afaceri distinctiv al Intesa Sanpaolo o face un lider european în Wealth Management, Protection & Advisory, foarte concentrat pe digital și fintech. O bancă eficientă și rezistentă, beneficiază de fabricile sale de produse deținute în totalitate în managementul activelor și asigurări. Angajamentul puternic ESG al Grupului include acordarea de 115 miliarde EUR în împrumuturi de impact până în 2025 comunităților și pentru tranziția ecologică și 500 milioane EUR în contribuții pentru a sprijini persoanele cele mai nevoiașe, poziționând Intesa Sanpaolo ca lider mondial în ceea ce privește impactul social. Intesa Sanpaolo se angajează la Net Zero până în 2030 pentru propriile emisii și până în 2050 pentru portofoliile sale de împrumuturi și investiții. Patron angajat al culturii italiene, Intesa Sanpaolo și-a creat propria rețea de muzee, Gallerie d’Italia, pentru a găzdui moștenirea artistică a băncii și ca locație pentru proiecte culturale prestigioase.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal