Kim Jong-Un: „Rusia va obține o mare victorie asupra răului”. Ce au spus cei doi lideri după ce au discutat

Kim Jong-Un: „Rusia va obține o mare victorie asupra răului”. Ce au spus cei doi lideri după ce au discutat

Președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un au purtat discuții la cosmodromul Vostocinîi din regiunea Amur. Întâlnirea a durat mai mult de două ore, după care cei doi lideri au luat parte la un dineu oficial, scrie Meduza.io.

Baciu Ana

CE S-A ÎNTÂMPLAT. În total, întâlnirea celor doi lideri a durat mai mult de cinci ore. Se aștepta ca Putin și Kim Jong-un să discute despre transferul de arme nord-coreene la Moscova în schimbul tehnologiei militare pentru Phenian

Jurnaliștii au fost informați că cei doi lideri au discutat despre situația militară și politică din Peninsula Coreeană și din Europa, precum și despre „consolidarea interacțiunii strategice și tactice”. Iată ce au declarat Putin și Kim în urma discuțiilor.

Kim Jong-Un a declarat că „Rusia s-a ridicat acum la înălțimea luptei sacre”.

„Dorim să dezvoltăm în continuare relațiile. Am sprijinit și susținem întotdeauna toate deciziile președintelui Putin, precum și deciziile guvernului rus. Sper că vom fi întotdeauna împreună în lupta împotriva imperialismului.

Suntem încrezători că armata și poporul rus vor obține cu siguranță o mare victorie în lupta sacră pentru a pedepsi adunarea răului”, a spus liderul nord-coreean.

Vladimir Putin și-a exprimat mulțumirea față de „o prietenie sinceră și adevărată”.

„Relația noastră datează din timpul luptei pentru libertate a Coreei din 1945, când soldații sovietici și coreeni au luptat umăr la umăr împotriva militariștilor japonezi. Astăzi ne străduim să consolidăm legăturile de camaraderie și bună vecinătate. Acționăm în numele păcii, stabilității și prosperității în regiunea noastră comună”, a spus Putin.

CE SPUN EXPERȚII. Potrivit unor surse ale cotidianului britanic Financial Times, Kim și Putin urmau să discute despre livrările de proiectile de artilerie și rachete antitanc din Coreea de Nord. În schimb, Moscova ar putea oferi Phenianului cereale, petrol, tehnologie militară și bani în valută.

Anterior, autoritățile ruse au declarat că sunt pregătite să accepte muncitori migranți nord-coreeni și să îi trimită pentru a reconstrui Donbassul ocupat, scrie Current Time.

Ce are de oferit Coreea de Nord?

„Muniție de toate calibrele diferite de muniție de tip sovietic, care se află în cantități nenumărate în depozitele nord-coreene. Este vorba de muniție pentru tancuri, obuze pentru sisteme de artilerie, lansatoare de rachete multiple, o varietate de mortiere de diferite calibre și, bineînțeles, muniție pentru arme de calibru mic. Sunt mai mult decât sigur că maximul pe care Federația Rusă îl va primi este muniția produsă în 1981. Nu cred că se va vorbi de muniție mai recentă. Vor încerca să le dea un fel de muniție nelichidă”, a spus expertul Institutului ucrainean pentru viitor, Ivan Stupak.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal