Tranzitul pelerinilor: Mormane de gunoi în preajma aeroportului și în autobuze. Ce spun reprezentanții AIC despre daune (VIDEO)

Tranzitul pelerinilor: Mormane de gunoi în preajma aeroportului și în autobuze. Ce spun reprezentanții AIC despre daune (VIDEO)

Sticle de plastic, șervețele, ambalaje și pungi. Mormanele de gunoi sunt parte din tabloul traseului parcurs de pelerinii care merg în aceste zile din Israel în Ucraina, tranzitând R. Moldova. Faptul e demonstrat de imaginile care apar pe rețelele de socializare.

Irina Soltan

CE S-A ÎNTÂMPLAT. În spațiul public apar un șir de imagini din locațiile pe unde au tranzitat pelerinii evrei. Prima destinație este Aeroportul Internațional Chișinău.

Publicitate

Călătorii au surprins imagini din fața aeroportului. Deșeurile sunt peste tot.

Mai mult, unele surse comunică pentru AGORA că în traversarea terminalului pe linia de sosire ar fi observat spații distruse. AGORA a contactat reprezentanții AIC pentru o reacție.

Aeroportul Internațional Chișinău informează că misiunea autorităților responsabile de siguranța și ordinea publică a decurs normal. În tot acest proces, până la momentul de față au fost semnalizate doar unele defecțiuni a unor grupuri sanitare.

Autor: Aeroportul Internațional Chișinău

Lucrurile însă, nu se opresc aici. Situații similare sunt comunicate de transportatori. Cel puți, aceasta se vede în imaginile de pe rețelele de socializare.

Șoferii s-au pomenit cu autocarele pline de gunoi. Mai mult, situație similară au comunicat și cei din Ucraina.

CONTEXT. Cu privire la procesul de tranzit a celor 15.000 de pelerini care traversează R. Moldova în drum spre Israel, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au dat asigurări în repetate rânduri că procesul nu afectează nicicum activitatea pe traseul acestora. Mai exact, s-a menționat că situația este ținută sub control la aeroport, în traficul rutier național și la frontieră. Instituția mai spune că toate costurile legate de deplasarea evreilor sunt acoperite de statul Israel.

Este de menționat că pelerini urmează să facă și cale întoarsă după același mecanism.

MAI MULT DESPRE EVENIMENT: An de an, când se apropie sărbătoarea Rosh Hashanah sau Anul Nou Evreiesc, străzile orașului ucrainean Uman, se umplu de zeci de mii de pelerini din Israel. AGORA vă propune o Porție de istorie în care aflăm ce-i atrage aici și care sunt rădăcinile și trecutul acestei tradiții, mai ales în contextul în care între 11 - 22 septembrie, acești pelerini tranzitează și R. Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal