România: Șase marinari străini au fost salvați pe Dunăre, după ce s-au intoxicat cu gaze. O persoană, inconștintă

România: Șase marinari străini au fost salvați pe Dunăre, după ce s-au intoxicat cu gaze. O persoană, inconștintă

Misiune dificilă de salvare pe Dunăre. Şase marinari de origine străină au fost scoși de pompieri, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din buncărul unei nave, după ce aceștia s-ar fi intoxicat cu gazele produse de o motopompă, informează Digi24.ro cu referire la informațiile ISU Delta Tulcea.


Irina Soltan

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ: Vineri seară, în jurul orei 23:00, pompierii tulceni au fost solicitați prin apel la 112 să intervină pe o navă sub pavilion Comores, acostată pe Brațul Tulcea, pentru extragerea a șase marinari care se aflau în stare de inconștiență într-un buncăr al navei.

La fața locului s-au deplasat cinci subofițeri cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, o ambarcațiune IB5, o ambulanță navală din cadrul SAJ Tulcea, o ambulanță navală privată și un echipaj din cadrul Poliției de Frontieră Tulcea cu doi agenți de poliție.

În urma recunoașterii făcută de pompieri în buncărul indicat de echipajul navei și după ce s-a stabilit că nu există pericol pentru salvatori, victimele au primit îngrijiri medicale de urgență la fața locului, după care au fost extrase rând pe rând și transbordate pe ambarcațiunile navale care l-au transportat la cea mai apropiată unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate, menționează ISU.

Doi dintre cei șase marinari salvați au refuzat transportul la spital. Dintre cele patru victime transportate la spital, una a fost predată echipajului medical inconștientă, celelalte trei fiind conștiente.

La misiune au participat 16 salvatori, cadre medicale de primă intervenție și a Poliției de Frontieră Tulcea care, în mai puțin de o oră au reușit să acorde primul ajutor victimelor, să le extragă din mediul în care au fost găsite și să le transporte la spital, precizează ISU Tulcea.

Potrivit sursei menționate, trei dintre victime sunt de origine siriană, două de origine indiană și una de origine egipteană. Marinarul preluat în stare de inconștientă este sirian. Cauza probabilă de intoxicare a fost identificată ca fiind gazele produse de o motopompă aflată în funcțiune în zona în care marinarii își desfășurau activitatea, arată ISU Delta Tulcea.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal