Țara își ia rămas bun de la primul președinte, Mircea Snegur. Ceremonia funerară (LIVE/UPDATE)

Țara își ia rămas bun de la primul președinte, Mircea Snegur. Ceremonia funerară (LIVE/UPDATE)

La 16 septembrie, R. Moldova îl petrece pe ultimul drum pe primul președinte Mircea Snegur. Ceremonia funerară a început dimineața cu Sfânta Liturghie și Prohodul la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”. Sicriul cu corpul neînsuflețit fa fi dus la Palatul Republicii, la Președinție, în Piața Marii Adunări Naționale și către ora 14:00 va ajunge la Cimitirul Central.

Irina Soltan

UPDATE. În Piața Marii Adunări Naționale s-a adunat mai multă lume ca să-și ia rămas bun de la primul președinte, Mircea Snegur. Cortegiu se îndreaptă, de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare, spre Cimitirul Central.

...

Oamenii s-au adunat în PMAN

Captură video

Publicitate
...

Cortegiu se îndreaptă spre Cimitirul Central

Captură video

UPDATE. Mii de persoane au venit la Palatul Republicii. Printre aceștia se numără deputați din primul parlament, scriitori și oameni de artă, politicieni, deputații din actualul Guvern și apropiați ai familiei lui Mircea Snegur.

Cortegiu funerar se îndreaptă în Piața Marii Adunări Naționale.

UPDATE. Președinta Maia Sandu, însoțită de premierul Dorin Recean și speakerul Igor Grosu, și-a luat rămas bun de la primul președinte.

„Ne luăm rămas bun azi de la cel care însuflețit de o sinceră și profundă dragoste de neam și-a adus țara pe calea suveranității, independenții, renașterii naționale. Curajos, vizionar și patriot, primul președinte Mircea Snegur și-a asumat într-un context complicat misiunea de transforma în realitate dorința oamenilor de a trăi liber și de a-și afirma identitatea prin limbă și tricolor.

Ultima dată am vorbit cu el acum câteva săptămâni la 27 August. Știam că se simte mai rău, dar m-am bucurat să-i aud vocea caldă, să simt aceeași preocupare pentru soarta țării și aceeași grijă pentru cetățenii R. Moldova.

Cuvintele sale memorabile: „Trăiască Moldova independentă”, rostite la 27 august 1991 au transmis lumii că așteptarea poporului este de a așeza Moldova pe harta lumii libere, iar datoria noastră este să continuăm pe această cale deschisă de primul președinte”, a spus Maia Sandu.

UPDATE. LA Palatul Republicii au venit foții președinți Petru Lucinschi, Nicolae Timofti, Vladimir Voronin și Igor Dodon.

UPDATE.10.35 Sicriul a fost adus la Palatul Republicii. Aici urmează Ceremonia Funerară și Miting de Doliu.

CE S-A ÎNTÂMPLAT. Către ora 10:00, mulțimea se îndreaptă de la Catedrala „Mitropolitană „Nașterea Domnului” spre Palatul Republicii unde va avea loc ceremonia funerară și mitingul de doliu. Ulterior, sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Mircea Snegur va fi dus la Președinție.

Și cetățenii își vor putea lua rămas bun. Sicriul va fi dus în Piața marii Adunări Naționale la ora 13:20 unde se va afla jumătate de oră.

...

Cortegiu funerar, la Palatul Republicii

privesc.eu

...

Cortegiu funerar, la Palatul Republicii

privesc.eu

...

Cortegiu funerar, la Palatul Republicii

privesc.eu

...

Programul ceremoniei funerare

Președinția

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal