Atacul dronelor. Rusia declară că a doborât aparate care zburau deasupra Moscovei și peninsulei Crimeea

Atacul dronelor. Rusia declară că a doborât aparate care zburau deasupra Moscovei și peninsulei Crimeea

Mai multe drone au fost observate zburând deasupra teritoriului Rusiei în ultimele 24 de ore, precum și deasupra peninsulei ocupate Crimeea. În unele regiuni, atacul aparatelor de zbor a provocat pagube, în timp ce autoritățile rusești au declarat că au reușit să doboare dronele. Pe de altă parte, forțele aeriene ucrainene au anunțat că armata rusă a lansat șase drone kamikaze și 10 rachete lansate din aer pe teritoriul țării. Direcția principală a atacului a fost sudul regiunii Odesa. Potrivit armatei ucrainene, aceasta a reușit să doboare șase drone și șase rachete.

Zagnat Elena

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că forțele de apărare aeriană rusești au respins un atac cu drone în cartierul Istra. El a precizat că, potrivit datelor preliminare, nu s-au înregistrat pagube sau victime.

Potrivit unui comunicat al ministerului rus al Apărării, este vorba de o dronă de tip avion. Aceasta a fost doborâtă în jurul orei 1:45, ora Moscovei.

O altă dronă care încerca să lanseze un atac asupra Moscovei a fost doborâtă de forțele de apărare aeriană din regiunea Moscovei, a declarat primarul capitalei rusești. Potrivit datelor sale, s-a întâmplat în districtul Ramenski. La rândul său, ministerul rus al Apărării a precizat într-un comunicat despre distrugerea dronei în districtul Domodedovo.

În același timp, Rusia a anunțat că șase drone ar fi fost doborâte deasupra peninsulei ocupate Crimeea.

Ministerul a raportat mai întâi atacul a două drone în apropierea coastei de vest a peninsulei Crimeea, iar o jumătate de oră mai târziu a raportat detectarea a patru drone deasupra coastelor de nord-vest și de est.

În ambele cazuri, potrivit versiunii ministerului rus al Apărării, era vorba de drone de tip avion, care ar fi fost distruse.

În Oriol, o dronă a căzut peste o clădire nerezidențială, a declarat guvernatorul regiunii, Andrei Klicikov.

Detalii despre locul exact în care a căzut drona, guvernatorul nu a oferit. Canalul Telegram Shot a scris că s-a întâmplat în zona unui depozit local de petrol, iar unul dintre rezervoarele de combustibil a luat foc.

O dronă a căzut și pe teritoriul Centrului Logistic nr. 1 din districtul Uzlovski din regiunea Tula. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al ministerului regional al Securității regionale.

Canalul de telegrame Mash a relatat că a fost vorba de o dronă ucraineană care ar fi putut zbura spre Moscova, dar sistemul de apărare aeriană a doborât-o deasupra orașului Tula. Potrivit Mash, drona a căzut periculos de aproape de atelierul de asamblare a automobilelor chinezești și de o filială a unei companii metalurgice. 

CONTEXT. Ucraina antrenează mii de piloți de drone și își intensifică producția de avioane fără pilot pentru a aduce o armată de drone în prima linie a contraofensivei sale împotriva Rusiei, au declarat oficiali militari și producători ucraineni pentru ABC News în cadrul unor interviuri rare despre acest program secret. Din noiembrie până în mai, Ucraina a instruit 10.000 de piloți de drone, iar alți 10.000 de piloți sunt instruiți chiar acum, potrivit ministrului ucrainean al transformării digitale, Mihailo Fedorov.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal