ALEGERI 2023 | Dragoș Galbur intră în cursa pentru funcția de primar de Chișinău

ALEGERI 2023 | Dragoș Galbur intră în cursa pentru funcția de primar de Chișinău

Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc, va candida la alegerile locale din Chișinău planificate pentru 5 noiembrie. Anunțul a fost făcut la 18 septembrie.


Irina Soltan

CE S-A ÎNTÂMPLAT. Liderul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, și-a anunțat intenția să candideze la șefia capitalei.

„Vreau să transform capitala noastră într-un spațiu une inovația se împletește cu istoria. Vreau un Chișinău care pulsează d viață modernă, un Chișinău cu care se mândrește fiecare locuitor. Am planuri concrete și determinarea de a pune Chișinău pe harta Europei ca un oraș în care tradiția întâlnește ziua de mâine”, a spus Galbur.

CONTEXT. Până la această oră, printre candidații care ar urma să se înscrie în cursele electorale sunt Ion Ceban, actualul primar de Chișinău. Acesta a confirmat la 17 septembrie că va pretinde la al doilea mandat de primar.

La fel și Partidul Acțiune și Solidaritate și-a anunțat candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Acesta este deputatul Lilian Carp.

„În următoarele zile, săptămâni voi începe negocierile publice și dezbaterile publice cu mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar în primul rând dezbaterile publice pe viitorul program electoral al mun. Chișinău. Capitala se confruntă cu anumite probleme reale, iar Chișinăul are nevoie de un suflu în dezvoltarea sa”, a spus Carp.

Partidul Socialiștilor îi va susține candidatura lui Adrian Albu la funcția de primar municipiului Chișinău. 

Iar Ion Bulgac este candidatul partidului CUB la alegerile locale din toamnă pentru funcția de primar de Chișinău. Decizia a fost aprobată la 25 iunie, în cadrul Consiliului Național Politic. Acesta a obținut votul unanim al CNP.

La fel, la 3 iulie și Platforma DA și-a anunțat candidatul. Acesta este din afara partidului și a mai luptat pentru funcția de primar la alegerile anterioare - Victor Chironda, fostul viceprimar de Chișinău.

Iar Partidul Liberal va susține la alegerile din Chișinău pe Ion Purice. „Urmează să reprezinte în aceste alegeri interesele cetățenilor din partea Partidului Liberal, vicepreședintele partidului, Ion Purice. Este în partid de mulți ani, are calități de manager, a lucrat vicedirector la Spitalul 4 din Chișinău, iar acum este director la Spitalul din Cărpineni”, a spus Mihai Ghimpu.

Vezi și: Valuri electorale. Forțele politice care și-au anunțat interesul pentru fotoliile de primar la scrutinul din toamna anului 2023

La fel Partidul Schimbări și-a anunțat susținerea pentru actualul primar al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin. Acesta va candida din nou pentru fotoliul de edil de Bălți, cel mai mare și important oraș al Republicii Moldova.

Iar PLDM se lansează în cursa pentru primăria Ungheni. Formațiunea a desemnat-o pe Lidia Sanduleac în calitate de candidată pentru funcția de primar al municipiului.

Fostul pretor al sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, este candidatul susținut de Partidul Social Democrat European la alegerile din Chișinău planificate pentru 5 noiembrie. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, Ion Sula.

Și ex-directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță candidează la funcția de primar al Chișinăului. Acesta va participa la alegeri din partea partidului nou creat de fostul deputat democrat Eugeniu Nichiforciuc.

Din partea Partidului Puterea Oamenilor va candida fostul primar interimar, Ruslan Codreanu.

De asemenea, juristul Teodor Cârnaț a anunțat că va candidat independent la funcția de primar.

Și încă un candidat la funcția de primar al capitalei este Anatol Usatîi, ex-ministru al economiei în guvernul Chicu. Acesta va fi susținut de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal