Alertă în Bulgaria. O dronă kamikaze a căzut într-o localitate aflată la aproape 35 de km de granița cu România

Alertă în Bulgaria. O dronă kamikaze a căzut într-o localitate aflată la aproape 35 de km de granița cu România

Dronele încep să cadă tot mai des pe teritoriul țărilor din apropiere. De data aceasta drona a căzut pe teritoriul Bulgariei, în apropiere de granița cu România.


Foto: Radoslav Rusev, facebook.com

Baciu Ana

CE S-A ÎNTÂMPLAT. Dronă kamikaze a căzut noaptea trecută în Bulgaria, la marginea unei localități din nord-estul țării, la aproximativ 35 de kilometri de granița cu România, scrie Digi24.

Autoritățile de la Sofia nu știu dacă aparatul de zbor aparține Ucrainei sau Rusiei, dar spun că încărcătura explozivă nu s-a detonat pentru că aterizarea a fost una destul de lină.

Jurnaliștii bulgari scriu că drona are trei metri lungime, iar bomba - aproximativ 50 de centimetri. Zona a fost izolată, în timp ce geniștii au fost trimiși la fața locului, să dezamorseze încărcătura explozivă.

CONTEXT: Atacurile armate la frontiera Ucrainei cu România au devenit tot, mai frecventă în ultima perioadă. Astfel, la 5 septembrie, președintele Klaus Iohannis și alte instituții ale statului român au negat că bucăți de dronă ar fi căzut pe teritoriul României, în urma atacurilor Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, deși Kievul și unele publicații susțineau contrariul. Însă la 6 septembrie, ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut că bucăți dintr-o dronă presupus rusească au fost găsite pe teritoriul României, resturile fiind analizate în prezent pentru a le fi stabilită proveniența.

CE AM MAI SCRIS LA SUBIECT:

 1. Ultima oră! Explozie la granița româno-ucraineană, în apropiere de Moldova. Portul Reni a fost atacat de drone și rachete. Reacția MAEIE
 2. Au căzut drone sau nu? Ministerul Apărării Naționale de la București vine cu explicații despre presupusul atac cu drone
 3. Răsturnare de situație: Bucăți dintr-o dronă rusească care a atacat Ucraina au fost găsite pe teritoriul României
 4. Reacția lui Iohannis după descoperirea bucăților de dronă: Dacă se confirmă că e rusească, reprezintă o violare gravă a integrității teritoriale a României
 5. Ultima oră! Armata română amenajează adăposturi pentru populația din Plauru, localitate unde au căzut drone rusești (HARTĂ)Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal