Cheamă Guvernul în judecată. Fostul șef al Administrației a Aviației Civile cere despăgubiri de peste două milioane de lei

Cheamă Guvernul în judecată. Fostul șef al Administrației a Aviației Civile cere despăgubiri de peste două milioane de lei

Fostul șef al Administrației de Stat a Aviației Civile a chemat Guvernul în judecată. Valentin Vizant cere despăgubiri de 2,2 milioane de lei.

Baciu Ana

CE S-A ÎNTÂMPLAT. Se întâmplă după ce CEDO i-a dat câștig de cauză cu privire la decizia autorităților din Moldova privind excluderea partidului politic Patria din campania electorală pentru alegerile parlamentare care au avut loc în noiembrie 2014.

Potrivit deciziei CEDO, statul a admis mai multe încălcări în adresa lui Vizant. Mai exact, statul i-ar fi cauzat prejudiciu financiar considerabil prin confiscarea surselor financiare ale partidului Patria, inclusiv mijloacele financiare ale lui Valentin Vizant în valoare de 1,7 milioane lei, donate partidului.

„Cunosc că reprezentanții Guvernului au încercat, prin diferite metode murdare, să interzică examinarea în judecată a cererii depuse de mine, în pofida verdictului venit de la CEDO. Au reușit doar să amâne cât mai târziu petrecerea primei ședințe. Vreau să-i asigur și pe această cale pe guvernanți, că timpul nu va lucra în favoarea lor. Împreună cu echipa de avocați ne vom prezenta în toată forța, așa încât cei de la guvernare să înțeleagă că în democrație nimeni nu este mai presus de Lege”, a spus Valentin Vizant.

Judecătoria Chișinău, sector Centru, a stabilit data primei ședințe de judecată. Magistrații vor examina cazul pe 28 februarie 2024.

Vizant a solicitat Guvernului despăgubirea prejudiciul material precum și a celui moral în valoare de 500 mii lei.

CONTEXT. La 27 noiembrie 2014, prin decizia Curții de Apel Chișinău, a fost admisă cererea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării concurentului electoral partidul politic Patria și confiscarea sumelor de bani în folosul statului. Valentin Vizant a figurat sub numărul 5 în lista electorală a partidului.

Valentin Vizant este nașul de cununie al fostului deputat Sergiu Sîrbu. Numele acestuia figurează și într-o anchetă realizată de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice, în calitate de partener de afaceri al Silviei Radu, cercetată, la fel, pentru spălare de bani.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal