Ultimă oră! Rosian Vasiloi este bănuit de neglijență în cazul tragediei de la Aeroport

Ultimă oră! Rosian Vasiloi este bănuit de neglijență în cazul tragediei de la Aeroport

Șeful Poliției de Frontieră a fost anunțat de procurori că a fost recunoscut în calitate de bănuit în dosarul privind incidentul de la Aeroport, soldat cu moartea a două persoane.


Cristian Bolotnicov

CE S-A ÎNTÂMPLAT. Procurorii i-au înaintat calitatea de bănuit cu privire la pretinsa comitere a infracțiunii de neglijență în serviciu șefului IGPF, Rosian Vasiloi, în cazul tragediei din 30 iunie 2023 de la Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul fost făcut de oficial, care susține că l-a informat despre această situație pe ministrul de interne, Adrian Efros și că își va lua concediu neplătit pe o perioadă de peste 30 de zile.

„În calitate de conducător al instituției și având demnitatea de ofițer, cred cu tărie că este esențial să contribui ca organul de urmărire penală să colecteze toate probele și să efectueze urmărirea penală, pentru a clarifica toate circumstanțele cauzei penale și acuzațiile aduse. De aceea, în semn de respect față de instituția pe care o conduc și față de cetățenii Republicii Moldova, voi prezenta un raport și voi solicita acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile”, a scris Vasiloi pe rețelele de socializare.

Vasiloi menționează că se angajează să coopereze în totalitate cu organul de urmărire penală, astfel încât „adevărul să fie stabilit”.

CONTEXT. În urma incidentului din 30 iunie 2023, un polițist de frontieră și un angajat din securitatea Aeroportului au fost uciși după ce un cetățean din Tadjikistan, căruia i s-a refuzat intrarea în R. Moldova, a luat arma de la primul și a tras mai multe gloanțe.

Atacatorul a fost neutralizat și arestat de trupele speciale. Mai târziu, s-a aflat că acesta era dat în căutare de autoritățile din Tadjikistan, fiind acuzat că a participat la răpirea unui bancher. La 3 iulie, atacatorul a murit la spital.

Totodată, la scurt timp după incident, Procuratura a pornit un dosar penal pe cauză de omor cu circumstanțe agravante și un proces penal pentru a verifica dacă persoanele implicate în asigurarea securității pe aeroport și-au îndeplinit sarcinile în mod corespunzător sau nu.

Ulterior, ministra afacerilor interne Ana Revenco și-a dat demisia. În urma prezentării raportului cu privire la incidentul de la Aeroport, ministrul de interne, Adrian Efros, a solicitat eliberarea din funcție a secretarului de stat, Igor Trofimov.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal