ALEGERI 2023 | Anatol Usatîi, membru al PDCM condus de Ion Chicu s-a înscris în cursa electorală pentru funcția de primar al capitalei

ALEGERI 2023 | Anatol Usatîi, membru al PDCM condus de Ion Chicu s-a înscris în cursa electorală pentru funcția de primar al capitalei

Fostul ministru al economiei în Guvernul Chicu, membru al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Anatol Usatîi, s-a înregistrat oficial la cursa electorală pentru funcția de primar al capitalei.

Cristian Bolotnicov

CE S-A ÎNTÂMPLAT. La sediul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău s-a prezentat astăzi, 19 septembrie, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării (PDCM), Anatol Usatîi, pentru a se înscrie la alegerile locale din 5 noiembrie. Usatîi a fost ministru al economiei și infrastructurii în Guvernul condus de Ion Chicu, actual președinte al PDCM.

„Venim cu o ofertă pentru Chișinău, în baza unei analize a problemelor cu care se confruntă lumea în fiecare zi, începând de la planificare,ambuteiaje, situația cu transport ,fondul rezidențial și multe altele, sperăm că vom fi în stare să vă convingem că putem face față provocărilor cu care se confruntă municipiul și să arătăm un rezultat și într-adevăr să dăm un viitor pentru municipiul Chișinău”, a declarat Usatîi.

CE URMEAZĂ. În decurs de o săptămână, Comisia Electorală Centrală urmează să analizeze dosarul candidatului și să se expună pe marginea eligibilității concurentului electoral. Prin urmare, CEC va anunța dacă este sau nu înscris în cursa pentru alegerile din 5 noiembrie.

CONTEXT. 19 septembrie este prima zi în care forțele politice și candidații independenți își pot înregistrat concurenții electorali pentru participarea la scrutinul din 5 noiembrie când în toată țara au loc alegeri locale generale. Mai exact, azi sunt pot să-și depună dosarele candidații pentru funcții de edili de Bălți și Chișinău.

Până acum PACE a fost primul partid care a depus dosarul candidatului Constantin Butucel. Și-a depus candidaturile la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău și vicepreședintele PSDE, Vadim Brînzaniuc, susținut de PSDE.

Tot la 19 septembrie și Candidatul Ligii Orașelor și Comunelor pentru Primăria Chișinău, Mihail Bagas a depus actele la Consiliul Electoral.

La fel, Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp s-a înregistratpentru cursa electorală din 5 noiembrie.

Și Ion Ștefăniță s-a prezentat la sediul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău și a depus dosarul cu acte pentru înscrierea sa drept candidat electoral la funcția de primar. 

Diana Caraman a completat la lista celor înscriși în cursa electorală, pentru funcția de primar de Chișinău, fiind candidata susținută de Partidul Comuniștilor. Iar partidul „Democrația Acasă” va fi reprezentat în aceste alegeri de Vasile Costiuc, care tot astăzi, 19 septembrie, s-a înscris în cursă.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal