PORȚIA DE ȘTIRI | Un ministru întrebat, descusut la DESCIFRAT și... multe alte noutăți pe bandă rulantă

PORȚIA DE ȘTIRI | Un ministru întrebat, descusut la DESCIFRAT și... multe alte noutăți pe bandă rulantă

Am promis că venim cu PORȚIA DE ȘTIRI pe site, iat-o. Așadar, hai să vedem ce-o fost ieri...Un „Șrirliț” „călare pe sputnic” și expulzat pentru că ar prezenta pericol pentru securitatea națională; șeful Poliției de Frontieră, bănuit totuși de neglijență în cazul tragediei de la Aeroport; o alertă cu bombă, pentru că „не хочу учиться”; pelerinii hasidici, care au întâmpinat cu bine anul 5784, pleacă (tot cu bine) acasă; alegeri și candidați, judecată la Haga - Ucraina împotriva Rusiei și încă multe altele. Vedeți, prieteni, că la final, aveți și un chestionar, în care vă rugăm să ne ajutați cu niște răspunsuri.

Până acolo... Să fie știri!

Stela Vdovii

Știți, probabil, și, tot atât de probabil, urmăriți fidel emisiunea noastră DESCIFRAT. E cea cu două Irine (colegele noastre Irina Soltan și Irina Harea), care trag de mânecă și de limbă oameni informați și știuți, mari și văzuți, să ne povestească despre ce mai e nou și bun pe palma asta de pământ.

De această dată, în studioul AGORA a venit ministrul Culturii, Sergiu Prodan, care ne-a spus despre soarta celui caldarâm (care nu e caldarâm da e pavaj... ori e caldarâm totuși...) de pe strada 31 august și despre consensul (sau nu e consens...) la care s-a ajuns cu Primăria, în privința aceasta. Despre minunea (sau ninunea) de „covor” cu simbolul „Pomul Vieții” de pe strada pietonală Eugen Doga și cine va fi amendat (s-a găsit totuși vinovatul) pentru creația populară desenată pe drum și pe cărare. Și despre cum și de ce a cântat corul Televiziunii Naționale la Adunarea Națională „Moldova Europeană” pentru o remunerare de 5.000 de lei.

Mai jos, emisiunea integrală, în care ministrul ne-a mai spus cine a organizat și cât au costat evenimentele din această vară (Adunarea Națională „Moldova Europeană”, Ziua Independenței și Ziua Limbii Române), dar și alte detalii. 🔽

Publicitate

Continuăm cu alte știri...

Când ai test la mate...

...

Alertă cu bombă

Liceul „Mihai Grecu” din sectorul Botanica

Forfotă (și dezordine) la aeroport

...

Aeroportul Internațional Chișinău

Pelerinii evrei pleacă acasă

 • Gata, au întâlnit anul 5784. Pelerinii fac cale întoarsă. Panoul decolărilor de la Aeroportul Internațional Chișinău afișează zeci de zboruri în următoarele zile - 18, 19 și 20 septembrie, cu destinația Chișinău - Tel Aviv. Aceasta în perioada când pelerinii fac cale întoarsă din Uman, Ucraina, spre Israel.  În această perioadă, autoritățile anunță că accesul este limitat în Aeroport, fiind permisă doar intrarea călătorilor.
 • Ai noștri tineri... Expert: „Avem tot mai puțini tinerii în țară, dar sunt tot mai dornici de carte”. În urma unei analize, s-a constatat că în Republica Moldova au rămas tot mai puțini tineri. De altă parte, cei care au rămas în țară, manifestă un interes aprins pentru a învăța.
 • Nistrule, la fundul tău... Descoperire spectaculoasă (FOTO). Din Nistru a fost ridicată o barcă, care ar putea deveni patrimoniu cultural. Potrivit directorului Agenției Naționale Arheologice, Vlad Vornic, obiectul ar putea avea sute de ani.

Hai la alegeri!

EDITORIAL de Laurențiu Pleșca

...

Editorial

Laurențiu Pleșca

 • EDITORIAL | Ne așteaptă trei rânduri de alegeri. Forțele pro-UE trebuie să se coaguleze, de dragul vectorului european. Conform celor mai recente sondaje de opinie, fie ele comandate de un partid politic ori elaborate de societatea civilă, observăm că pe eșichierul de dreapta al spectrului politic doar un partid politic ar ajunge în următorul Parlament - partidul de guvernământ. Iar prin această situație se înțelege de ce Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) nu depinde atât de mult de opiniile opoziției parlamentare. Totuși, ar fi oportună o mai mare deschidere față de ideile opoziției extra-parlamentare, formată din partidele profund pro-europene, dar și o conlucrare mai strânsă cu ele.

INTERNAȚIONAL

Alt fel de lectură

...

Femeia după naștere, privire din interior

Un articol de Irina Harea

 • Despre postpartum, cumva mai științific. Femeia după naștere - privire din interior Așteptarea unui copil este un proces plin de emoție, care predispune atât viitoare mamă cât și întreaga familie la așteptarea unei vieți noi și pline. Totuși, de multe ori, imediat după nașterea propriu-zisă, femeile parcă se schimbă, realitatea lor parcă devine alta, iar ceea ce, până ieri le aducea fericire, astăzi le trezește frici, anxietate și un boom de emoții pe care nu știu cum să-l gestioneze. De fapt, fiecare stare pe care o trăiesc lăuzele are explicație și toate emoțiile încep și se termină în creierul nostru. Am decis să vedem cum arată perioada postpartum din interior și să explicăm pe înțeles de ce ultima zi de graviditate poate deveni, lejer, prima zi de tornadă emoțională. Asta pentru a înțelege au sau nu au femeile dorința să-și facă bucle și să-și aplice machiaj imediat după ce au expulzat din ele un om. Decât dacă nu sunt prințese de Windsdor (acolo asta face parte din protocol).

Părerea Dumeavoastră despre NewsLetterul Dumneanoastră

Prieteni, aceasta a fost prima ediție a newsletterului PORȚIA DE ȘTIRI, care a „migrat” din căsuțele poștale ale abonaților, pe site. Sperăm să fie utilă experiența și să continuăm tot așa, pentru că informația e tare importantă.

Apropo, pentru cei care cunosc mai multe despre newsletterul PORȚIA DE ȘTIRI, dar și pentru cei care au făcut astăzi cumoștință cu el, avem un chestionar, din care vrem să aflăm părerea Dumeavoastră despre NewsLetterul Dumneanoastră.

Sunt doar trei întrebări și nu vă va lua decât un minut să răspundeți la ele. E doar un minut, care va aduce însă mare bucurie pe holurile redacției, pentru că ne va ajuta sa dezvoltam mai bine acest produs. 

Chiar vă rugăm frățește, intrați pe acest link https://bit.ly/agoranewsletter și dedicați un minut din viață pentru a ne spune pe șleau cât de „comestibilă” este PORȚIA DE ȘTIRI AGORA. 

Cu drag de cititorul nostru, echipa.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal