Ultima oră! Primarul de Nisporeni, reținut într-un dosar de presupuse abuzuri de serviciu și fals în declarații

Ultima oră! Primarul de Nisporeni, reținut într-un dosar de presupuse abuzuri de serviciu și fals în declarații

Primarul orașului Nisporeni a fost reținut la 19 septembrie. Grigore Robu este suspectat de comiterea infracțiunilor de abuz de serviciu și fals în declarații. Informația este confirmată pentru AGORA de procurora din cadrul Procuraturii Generale, Violina Moraru.

Irina Soltan

CE S-A ÎNTÂMPLAT. Primarul orașului Nisporeni este reținut în cadrul unei cauze penale intentate conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de abuz de serviciu și fals în declarații. La fel, sunt reținuți alți doi funcționari din cadrul Primăriei Nisporeni.

În total, în cauză figurează o a patra persoană, una fiind recunoscută și audiată în calitate de bănuit, fiind cercetată în stare de libertate. La fel, de către grupul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii raionului Nisporeni, au fost efectuate percheziții la domiciliile, în birourile și automobilele persoanelor vizate, comunică PG.

CONTEXT. Cu privire la apartenența politică, potrivit protalului Anticorupție.md, la alegerile locale generale din 2015, Grigore Robu a acces pe listele Partidului Liberal în Consiliul Orășenesc Nisporeni, dar a participat și în cursa pentru alegerea primarului localității.

În primul tur de scrutin a obținut 19,15% din numărul total de voturi valabil exprimate. În turul II s-a duelat cu reprezentantul Partidului Democrat, pe care l-a învins, obținând cu 12 voturi mai mult.

La trei ani distanță, în iulie 2018, Grigorii Robu a devenit oficial membru al Partidului Democrat. La alegerile din 20 octombrie, Grigorii Robu intră în cursa pentru șefia primăriei Nisporeni din partea PDM care ulterior a fost redenumit Partidul Social Democrat European (PSDE).

În declarația de avere și interese personale pentru 2016, Robu a raportat un salariu de 106 mii de lei, precum și venitul de 930 de mii din vânzarea unui teren. El a mai declarat un lot intravilan de patru ari, în valoare de 14 mii de lei.

În declarația de avere pentru 2017-2018, prezentată la Consiliul Electoral de Circumscripție Nisporeni, Robu a indicat venituri din salariu egale cu 226 de mii de lei, un teren intravilan de un ar, evaluat la 16 mii de lei și firma pe care a fondat-o.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal