Scandal la sediul Comisiei Electorale Centrale: Declarațiile liderului „Șansă”, bruiate de activiștii civici

captură de ecran

Facebook/Partidul Șansă

Scandal la sediul Comisiei Electorale Centrale: Declarațiile liderului „Șansă”, bruiate de activiștii civici

Liderul partidului „Șansă”, Alexei Lungu a încercat să facă mai multe declarații în fața sediului Comisiei Electorale Centrale.

Irina Harea

DE CE ASTA CONTEAZĂ: Nemulțumit de faptul că, prin decizia CSE, partidul politic „Șansă” a fost exclus din cursa electorală, Alexei Lungu a încercat să facă mai multe declarații pentru presă. Totuși, acesta a fost bruiat de unii activiști civici.

„Alegeri locale au fost fraudate. Ele trebuie să fie declarate nedemocratice”, a spus Lungu.

În același timp, activiștii strigau: „Rușine”.

Lungu le-a spus jurnaliștilor că activiștii ar reprezenta „fața PAS-ului”.

CONTEXT:  Ședința de judecată în care urma să fie examinată contestația depusă de Partidul „Șansă” împotriva dispoziției CSE prin care a fost exclus din cursa electorală, a fost din nou amânată. Se întâmplă după ce judecătorii au admis ridicarea excepției de neconstituționalitate.

 Inițial stabilită pentru ziua de sâmbătă, ședința de examinare a contestației a fost amânată de judecătorii Curții de Apel Chișinău pentru ziua de astăzi, 5 noiembrie, pentru ora 11:00. Datele de pe portalul instanțelor de judecată, indică faptul că pentru ziua de sâmbătă, 4 noiembrie, au fost stabilite patru ședințe, ultima pentru ora 23:59, în care urma să fie pronunțată o hotărâre pe marginea contestației.

Prin dispoziția CSE din 3 noiembrie curent, Partidul „Șansă” a fost exclus din cursa electorală pe motivul finanțării ilegale, a legăturilor cu oligarhul fugar Ilan Șor și a altor încălcări stabilite prin raportul Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Instituția a anunțat că a identificat activități de influențarea a proceselor electorale pe teritoriul țării în scopul promovării interesului statului străin Federația Rusă prin intermediul unui grup criminal organiza condus de cetățeanul Ilan Șor prin partidul Șansă.

Șeful SIS, Alexandru Musteață a prezentat un raport la 3 noiembrie despre măsurile întreprinse în așa zisul război hibrid care impactează R. Moldova. Musteață a făcut referire la activitatea fostului Partid Șor și noul Partid Șansă, în spatele cărui ar sta Ilan Șor. Se constată că în ultimele luni, bani canalizați în scop electoral au fost 90 de milioane de lei. Probele au fost expediate la Procuratură, CNA și CEC.


Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.