CE S-A ÎNTÂMPLAT. Mai exact, amendamentul presupune completarea listei spațiilor unde este interzis fumatul, inclusiv pe teritoriul parcurilor de distracții, în zonele cu statut de zonă de odihnă și agrement atribuit de autoritățile publice locale, în parcurile acvatice, în preajma piscinelor; pe terasele localurilor de alimentație publică și pe terasele cluburilor de noapte; în stațiile de alimentare cu produse petroliere, inclusiv pe teritoriu și la obiectele amplasate pe acesta.
Potrivit autorilor legii, reglementarea este necesară pentru a asigura dreptul la un mediu fără fum, garantat de Lege, în special în locurile vizitate cel mai frecvent de familiile cu copii.
De asemenea amendamentul expune mai clar responsabilitatea angajatorilor, proprietarilor, managerilor spațiilor publice și ale locurilor de muncă să asigure respectarea normelor legale și un mediu fără fum de tutun la locurile de muncă și în spațiile aflate în gestiune.
CONTEXT. La 31 mai, 2016 au intrat în vigoare prevederile unei legii anti-tutun conform cărora persoanele care vor fuma în locurile publice deschise și închise vor fi sancționate cu o amendă de la 1.000 până la 3.000 de lei
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.