Potrivit Asociației, conducătorii întreprinderilor de transport au fost amenințați cu „probleme penale și cu pierderea businessului”.
S-a ajuns chiar și la amenințarea șoferilor care sunt îndemnați de Poliție să iasă la rute chiar și fără actele eliberate de companii de transport, fiind date promisiuni că în aceste zile nu vor fi verificați. Însă dacă nu vor asculta sfatul vor fi persecutați pe viitor. Gările auto contactează transportatorii pentru a-i atrage în procesul de transportare a călătorilor.
Autor: Asociația Transportatorilor
Contactată de AGORA, comunicatoarea MIDR, Alina Pisica a menționat că acuzațiile cu privire la dosare penale sunt false.
„Nu comentăm declarațiile domnului Alexa. Poziția nostră rămâne neschimbată și îndemnăm toți operatorii de transport să-și respecte angajamentul față de cetățeni și să iasă mâine și în celelalte zile la lucru, să ofere oamenilor posibilitatea de a se deplasa”, a comentat Alina Pisica.
CONTEXT. Menționăm că, la 21 februarie, transportatorii anunță că vor sista rutele regulate raionale și interraionale pentru data de 27, 28 și 29 februarie.
Ulterior, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a declarat că va aplica amenzi de mii de lei dacă transportatorii nu vor asigura rutele raionale și cele interraionale.
La 15 februarie, mai mulți transportatori s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru a protesta și pentru a cere îndeplinirea revendicărilor acestora. Aceștia și-au parcat microbuzele în centrul capitalei, fiind nemulțumiți de unele inițiative legislative de modificare a Codului transporturilor rutiere, iar asta pentru că, potrivit acestora, mulți proprietari de vehicule ar putea să-și piardă licența.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.