Astfel, potrivit celor mai recente date disponibile, din 2022, în UE, densitatea populației este mai mare cu 26 de persoane per kilometru pătrat, speranța de viață - mai mare cu zece ani. În schimb, Republica Moldova înregistrează indicatori mai buni la rata fertilității și cea a natalității.
Demografie
BNS
De menționat că, din totalul populației, tinerii reprezintă 16,2% în UE, iar în R. Moldova - 15,7%. Iar în cazul persoanelor de peste 65 de ani, diferența este de 5%.
Demografie
BNS
Iar produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor, ceea ce reprezintă valoarea tuturor bunurilor și serviciilor finale produse în acea țară, este de șase ori mai mare în UE, ceea ce reprezintă peste 35 de mii de euro.
Economie
BNS
În 2023, ponderea totală a exporturilor Republicii Moldova în Uniunea Europeană a fost de 65,4%. Valoarea acestor exporturi a fost de 2,6 miliarde de dolari, fiind cu 4,3% mai mult comparativ cu anul 2022. Dacă să ne referim la importul din UE, ponderea totală a acestora este de 48,3%, iar valoarea totală fiind de 4,2 miliarde de dolari. Comparativ cu anul 2022, ponderea a scăzut cu 4,1%.
Comerțul internațional
BNS
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.