Ploile torențiale și alunecările de teren au distrus case, drumuri și poduri în centrul Bosniei și Herțegovinei. În districtul Jablanica, au fost raportate 14 decese, după ce regiunea a fost afectată de 24 de ore de ploi torențiale.
În regiune, au fost trimiși geniști, unități de salvare și un elicopter, inclusiv pentru a salva 17 persoane dintr-un spital de boli mintale. Mai multe persoane rănite au fost evacuate cu un elicopter al forței de menținere a păcii a Uniunii Europene (EUFOR).
Legăturile rutiere și feroviare au fost distruse, iar multe persoane au fost date dispărute. Apărarea civilă a Federației Bosniaco-Croate a declarat că numărul morților ar putea crește.
Inundații în Bosnia și Herțegovina
Sursa: Al Jazeera
Imaginile filmate cu drona difuzate de mass-media bosniacă au arătat sate și orașe complet scufundate sub apă, iar videoclipurile de pe rețelele de socializare au evidențiat scene dramatice de torenți noroioși și drumuri avariate.
În orașul Kiseljak din centrul Bosniei, un râu și-a ieșit din matcă și a provocat inundații. Potrivit imaginilor filmate cu drona de agenția de știri Reuters, apa maronie a ajuns la ușile magazinelor și caselor.
Inundații în Bosnia și Herțegovina
Sursa: The New York Times
La 4 octombrie, inundații au avut loc și în Croația, Muntenegru și Serbia. Autoritățile au emis avertizări de vreme severă, unele sate au fost izolate, iar drumuri și case au fost inundate.
CONTEXT. În luna septembrie, furtuna Boris a provocat victime și daune în mai multe state europene. O persoană s-a înecat în Polonia, iar alte patru au fost date dispărute în Republica Cehă, în urma ploilor torenţiale şi a creşterii nivelului râurilor.
Dunărea s-a revarsat în Budapesta, iar nivelul apei a crescut cu un metru timp de 24 de ore. Străzile și clădirile din apropierea falezei au fost inundate, iar apa a ajuns până la clădirea Parlamentului.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.