În Statele Unite ale Americii, unde au fost deschise 17 secții, numărul total de voturi valabil exprimate, la referendumul din 20 octombrie, a fost de 9.079, potrivit CEC.
8.178 sau 90,08% au fost pentru opțiunea „DA”, iar 901 sau 9,92% - pentru „NU”.
Datele publicate de autorități mai arată că au fost declarate nevalabile 39 de buletine de vot.
În Canada, la cele șapte secții de votare, au fost 5.039 de voturi valabil exprimate. Dintre acestea, 4.342 ( 86,17%) au fost pentru „DA” la referendum, iar 697 ( 13,83%) - pentru opțiunea „NU”.
Au fost declarate nevalabile 24 de buletine de vot.
Cum au votat moldovenii din SUA și Canada la Referendum
AGORA
Citește și: Cum au votat la alegerile prezidențiale moldovenii din Canada și SUA
CONTEXT. La 20 octombrie 2024, s-a desfășurat referendumul constituțional. Cetățenii au fost întrebați: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.
Datele finale arată că 50,35 % dintre alegători au votat „DA” la plebiscit, iar pentru opțiunea „NU” au optat 49.65% dintre alegători. Astfel, moldovenii au decis, modificarea Constituției în vederea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
Amintim că, oamenii legii au identificat că în lunile septembrie și octombrie ar fi fost livrați peste 39 de milioane de dolari în țara noastră prin rețeaua de transferuri bancare a PSB Bank, pentru a convinge oamenii să voteze „NU” la referendumul privind aderarea la UE, urmând să vină indicații, prin Telegram, privind candidatul la prezidențiale care ar urma să fie votat. Până în prezent, anchetatorii au documentat peste 1,4 milioane de tranzacții.
Procuratura Anticorupție investighează pretinsele ilegalități într-o cauză penală inițiată pentru finanțare ilegală a partidelor politice și spălare de bani.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.