Voi accepta cu multă responsabilitate acest mandat pe care vreau să-l consum pentru ridicarea românească a Basarabiei, pentru apropierea noastră de România și pentru a crea premisele de a aduce basarabenii acasă. Aceeași acesta este cel mai profund gând care m-a adus în lupta politică de la București, care m-a adus în AUR, unicul partid unionist.
Autor: Valeriu Munteanu, declarație pentru AGORA
Munteanu a mai adăugat că urmează să facă parte dintr-un grup parlamentar format din alți 100 de membri AUR și că speră la colaborări cu alte „formațiuni politice, suverane, suveran care vor veni să sprijine imperativele programate de AUR”.
Întrebat dacă urmează să se stabilească cu traiul în România, viitorul deputat român a spus că va rămâne alături de familia sa la Chișinău și va face naveta la București de fiecare dată.
Nu poți pleca de acasă - acasă. În ultimii trei ani am făcut drumul greu între București și Chișinău unde îmi este familia. Mai nou - între Chișinău și Târgoviște unde am reședința de circumscripție. Vreau în continuare să trăiesc la Chișinău, nu vreau să-mi schimb accentul. Voi face naveta.
Autor: Valeriu Munteanu, declarație pentru AGORA
Precizăm că Valeriu Munteanu este președintele interimar al AUR Dâmboviţa. Acesta a deschis lista organizației teritoriale a partidului la Camera Deputaților.
În politica din R. Moldova, Munteanu a fost ministru al Mediului în perioada 2015 - 2017. Mai devreme, în perioada 2009 - 2015, a fost deputat în Parlamentul R. Moldova, în rândurile Partidului Liberal.
CONTEXT. Alianța pentru Unirea Românilor, partidul lui George Simion, s-a clasat pe primul loc atât la Camera Deputaților, cât şi la Senat, în județele Suceava, Arad și Constanța, după numărarea a peste 99% din procesele verbale de la alegerile parlamentare 2024, scrie HotNews.
Iar în rezultatele generale, AUR se regăsește pe locul doi după numărul de voturi.
AGORA amintește că în urma scrutinului, Parlamentul României va avea 465 de membri care vor reprezenta cetățenii în cadrul celor două camere ale Legislativului.
Diaspora alege doi senatori și patru deputați, din cei 331 de deputați și 134 de senatori, care sunt aleși în urma scrutinului din 1 decembrie.
Prezența totală la vot, incluzând diaspora, a fost de 52,33% la ora închiderii secțiilor de votare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.