În direcția satului Varnița din Anenii Noi, a fost construită o linie electrică de medie tensiune (10 kV), cu lungimea de circa 8 km, și a fost instalat un transformator de legătură 10/6 kV.
De asemenea, a fost realizată o porțiune de linie electrică de medie tensiune (10 kV) cu o lungime de circa 1 km, către satul Copanca din raionul Căușeni.
Aceste rețele electrice au fost testate și pot fi puse în funcțiune, în regim de rezervă, în caz de situații excepționale, transmite Guvernul.
Instalațiile au fost construite, în urma unei decizii a Comisiei Situații Excepționale din 6 ianuarie. Asta pentru a atenua impactul negativ al crizei energetice asupra cetățenilor și instituțiilor din localitățile amplasate în Zona de Securitate, care erau conectate la rețeaua energetică din stânga Nistrului.
CONTEXT. În ianuarie, actele necesare conectării la rețeaua de gaze a R. Moldova a mai multor localități din Zona de securitate, dar și din dreapta Nistrului, au fost înaintate către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de operatorii sistemelor de distribuție ai Moldovagaz.
Este vorba despre satele Fîrlădeni, Hagimus, Copanca, Hîrbovăț, Pohrebea, Coșnița, Pîrîta, Doroțcaia, Molovata Nouă, Varnița, Cocieri, Vasilievca, Corjova și Roghi.
Vadim Ceban, șeful interimar Moldovagaz, a precizat că aceste lucrări vor putea fi finalizate în maxim trei luni.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.