Mai mult de jumătate dintre persoanele incluse în clasamentul miliardarilor au înregistrat un declin mediu de 3,3% al averilor sale.
Mark Zuckerberg, cel care a înfiinţat compania de social media Meta, a înregistrat cele mai mari pierderi. La 3 aprilie acţiunile Meta au scăzut cu 9%, ceea ce l-a costat 17,9 miliarde de dolari din averea sa. De la mijlocul lui februarie, titlurile Meta au scăzut cu aproximativ 28%.
În aceeași zi, acţiunile Amazon au scăzut cu 9%, cel mai semnificativ declin din aprilie 2022, astfel încât averea fondatorului Jeff Bezos s-a redus cu 15,9 miliarde de dolari. După vârful din februarie, titlurile Amazon înregistrează acum un recul de peste 25%.
Şeful Tesla, Elon Musk, a pierdut în acest an 110 miliarde de dolari, inclusiv 11 miliarde de dolari la 3 aprilie, din cauza scăderii livrărilor de vehicule electrice pe plan mondial şi a rolului său controversat în administraţia SUA.
Averea lui Ernest Garcia III, directorul general al Carvana, s-a redus cu 1,4 miliarde de dolari, după ce acţiunile companiei care vinde maşini la mâna a doua au scăzut cu 20%. După vârful din februarie, titlurile înregistrează acum un declin de 36%.
Tobi Lutke, cofondatorul şi directorul general al companiei canadiene de comerţ electronic Shopify a pierdut joi 1,5 miliarde de dolari, după ce acţiunile Shopify au scăzut cu 20% la Bursa de la Toronto.
Miliardarul francez Bernard Arnault a pierdut şase miliarde de dolari, după ce compania sa LVMH, conglomeratul care deţine mărci ca Christian Dior, Bulgari şi Loro Piana, a înregistrat un declin al acţiunilor de 6% la Bursa de la Paris.
De cealaltă parte, Carlos Slim, cel mai bogat om din Mexic, face parte din grupul miliardarilor din afara SUA care nu a fost semnificativ afectat de taxele vamale americane. Bursa din Mexic a urcat cu 0,5%, după ce ţara a fost exclusă din lista taxelor vamale „reciproce” publicată de Casa Albă, astfel averea netă a lui Slim a crescut cu aproximativ 4% - la 85,5 miliarde de dolari.
CONTEXT. La 3 aprilie, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că impune taxe vamale „reciproce” pentru toate statele lumii. Acestea încep de la 10%, pentru produsele din Marea Britanie, și ajung până la 49%, pentru cele din Cambdogia. În cazul R. Moldova, este vorba de o taxă de 31%.
Noile taxe asupra importurilor intră în vigoare pe 5 aprilie, pentru cele de 10% asupra tuturor produselor care intră în Statele Unite, şi pe 9 aprilie, pentru taxele vamale majorate, care vizează giganţi precum China şi Uniunea Europeană.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.