Obiectivul nostru este să asigurăm pacea, securitatea, ca cetățenii să fie în siguranță. Să nu avem cazuri de survolare ilegală a spațiului aerian. Să nu avem drone care explodează alături de școli sau de spitale. Siguranța cetățenilor este prioritatea în activitatea Ministerului Apărării. Este vorba de interceptarea dronelor? (n.r. Întrebarea reporterului) Este vorba despre obiecte ce intră în spațiu aerian, inclusiv și aparate zburătoare, cum ar fi avioanele, elicoptere sau unele modele de rachete.
Autor: Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării
În ceea ce privește caracteristicile sistemelor aflate în discuție, Nosatîi a precizat că acestea vizează „distrugerea și interceptarea” amenințărilor aeriene, însă detaliile tehnice au urma să fie prezentate ulterior.
Menționez încă o dată că acestea sunt niște ajutoare nerambursabile. Toate manipulările la subiect, că luăm credit, că copiii vor trebui să plătească, sunt niște falsuri pe care le folosesc cei din opoziție pentru a aduce în eroare cetățenii.
Autor: Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării
Din 2021, Republica Moldova a primit 137 de milioane de euro din partea UE prin intermediul Facilității Europene pentru Pace. Mecanismul a fost creat în martie 2021 pentru a finanța toate acțiunile din domeniul politicii externe și de securitate în domeniul militar și al apărării. Scopul este de a preveni conflictele, de a menține pacea și de a întări securitatea și stabilitatea la nivel internațional. Prin Facilitarea Europeană pentru Pace, UE poate sprijini state terțe și organizații internaționale în consolidarea capacităților lor de apărare și securitate.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.