Câte ouă se recomandă să mănânci pe zi?
Recomandările anterioare spuneau să nu consumi mai mult de unul sau două ouă pe săptămână din cauza colesterolului ridicat din gălbenuș - aproximativ 200 mg per ou. În acea perioadă, ghidurile sugerau să nu depășești 300 mg de colesterol zilnic.
Studiile actuale sugerează că o persoană sănătoasă nu va avea probleme dacă mănâncă până la șapte ouă pe săptămână.
Ouăle sunt un aliment nutritiv, cu puține calorii și grăsimi saturate, dar bogat în proteine, vitamine și minerale. În plus, conțin nutrienți esențiali pentru sănătatea ochilor și a creierului, cum ar fi luteina, zeaxantina și colina.
Cât păstrăm ouăle?
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) recomandă să alegeți ouă proaspete, marcate corespunzător, cu coaja curată și intactă. Ouăle trebuie fierte tari și păstrate la frigider cel mult șapte zile.
Termenul de valabilitate poate varia în funcție de modul în care au fost depozitate și de condițiile de păstrare, iar unele ouă pot rezista până la 28 de zile dacă sunt păstrate corespunzător în frigider, însă până la expirarea termenului de valabilitate, indicat pe ambalaj.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.