Arderea a fost lichidată seara, în jurul orei 21:00. De asemenea, zona afectată de foc a fost securizată, pentru protejarea sondelor din apropiere, dar și a faunei și florei din vecinătate, de pe teritoriul rezervației „Prutul de jos”.
IGSU confirmă că pompierii au fost alertați la ora 16:30. Flăcările au cuprins o suprafață extinsă de stufăriș în apropierea unei sonde de extragere a petrolului. Iar pentru lichidarea arderii, la fața locului au fost îndreptate șapte autospeciale de intervenție cu 28 de salvatori și pompieri.
Potrivit autorităților locale, focul a cuprins o zonă aflată în imediata apropiere a perimetrului unde se desfășoară lucrări de extracție a petrolului.
Specialiștii IGSU amintesc că incendiile de vegetație uscată se răspândesc rapid și pot duce la pagube majore atât pentru agenții economici, cât și pentru sectorul locativ. „Incendiile de vegetație reprezintă un risc sporit pentru mediul înconjurător, floră și faună”, au adăugat autoritățile.
Cetățenii sunt rugați să se abțină de la utilizarea focului în preajma lanurilor, spațiilor forestiere, precum și în locurile de agrement, pentru a preveni izbucnirea incendiilor pe arii extinse.
Oamenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate și gunoiului menajer în vederea curățării terenurilor agricole și gospodăriilor. Mai mult, pentru evitarea izbucnirii focarelor de ardere pe arii extinse, se interzice aruncarea mucurilor de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, lanuri, dar și în preajma spațiilor forestiere.
De asemenea, o atenție sporită trebuie acordată copiilor, pentru a nu le permite jocul cu focul, evitând astfel producerea incendiilor și a altor situații excepționale.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.