Locația exactă a întâlnirii nu este dezvăluită, iar oficialii ambelor părți comunică cu jurnaliștii doar sub protecția anonimatului.
Experții nu se așteaptă la o detensionare semnificativă, dar speră la unele concesii reciproce în ceea ce privește tarifele, care ar putea reduce daunele provocate comerțului global și ar aduce o doză de optimism piețelor financiare.
Chiar înainte de începerea negocierilor, Trump a sugerat pe rețeaua sa socială Truth că ar putea reduce tarifele până la 80%.
Donald Trump a declanșat „războiul tarifar” împotriva Beijingului încă din primul său mandat, acuzând China de concurență neloială: utilizarea tehnologiilor contrafăcute, obligarea companiilor occidentale să-și transfere tehnologia în schimbul accesului pe piața chineză, precum și folosirea pe scară largă a subvențiilor de stat pentru a practica dumpingul.
La Beijing, aceste acuzații sunt respinse drept nefondate, oficialii chinezi subliniind că tarifele înalte impuse de Trump nu au vizat doar China.
Deficitul comercial al SUA față de China a fost anul trecut de 263 de miliarde de dolari.
CONTEXT: În aprilie, președintele american Donald Trump a majorat tarifele pentru importurile din China până la 145%, iar China a răspuns cu tarife de 125% pentru produsele americane – ceea ce, în esență, înseamnă un boicot reciproc al comerțului bilateral, al cărui volum anul trecut a depășit 660 de miliarde de dolari.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.