COMUNICAT DE PRESĂ - ”Moldova Zahăr” - ”Sudzucker Moldova”

ICS ”Moldova Zahăr” a luat act de comunicatul de presă al companiei ”Sudzucker Moldova”, din octombrie 2019, privind sistarea activității Fabricii de zahăr din Fălești.

În acest comunicat, distribuit în mass-media, “Sudzucker Moldova” îşi argumentează decizia de suspendare a activităţii unității de producere din Fălești prin prezenţa masivă pe piața internă a zahărului de contrabandă și scăderea drastică a prețurilor pe piața externă.

În acest context, considerăm necesar să informăm opinia publică și conducerea Republicii Moldova, că anume comercializarea zahărului de contrabandă și importul masiv şi ilegal, în ultimii ani, a zahărului, fără achitarea taxelor în bugetul ţării, într-adevăr afectează grav dezvoltarea industriei autohtone producătoare de zahăr și o aruncă la limita existenţei.

Analiza evoluțiilor pe piața moldovenească indică faptul, că stocurile de zahăr existente în prezent şi zahărul introdus ilegal în Republica Moldova influențează tot mai grav și activitatea ”Moldova Zahăr”. În acest context, ne solidarizăm cu apelul ”Sudzucker Moldova” și solicităm, la rândul nostru, organelor abilitate ale statului să intensifice contracararea contrabandei cu zahăr în scopul protejării producătorului local şi creării condiţiilor loiale de dezvoltare a producției autohtone.

În același timp, constatăm cu stupoare intenţia conducerii ”Sudzucker Moldova” de a impune opiniei publice ideea, că nu doar evoluțiile de pe piața internă şi externă au influențat decizia ”Sudzucker Moldova” de a sista activitatea Fabricii de zahăr din Fălești, dar și ”concurența neloială” din partea ”Moldova Zahăr”.

Calificăm aceste acuzații drept nefondate și considerăm că la baza deciziei ”Sudzucker Moldova” nu stau acțiunile noastre, ci consecinţele propriilor acțiuni neloiale sau inacțiuni condamnabile.

Dorim să menţionăm, că ”Moldova Zahăr” activează pe piața din Moldova în aceleași condiții ca şi ”Sudzucker Moldova”, cu singura diferență, însă, că noi nu deținem o poziție dominantă pe piaţă și nu am întreprins niciodată acțiuni care ar fi dus la sistarea activității ”Sudzucker Moldova”. Dimpotrivă, amintim opiniei publice, în această ordine de idei, despre acțiunile anticoncurențiale ale ”Sudzucker Moldova” cu privire la înregistrarea mărcii comerciale a fondatorului ”Moldova Zahăr” și acțiunile continue, întreprinse prin intermediul Consiliului Concurenței, pentru a ne priva de denumirea de firmă ”Moldova Zahăr”, obținută legal.

În prezent, la fel de afectată de evoluțiile negative de pe piața internă şi externă, ”Moldova Zahăr” depune toate eforturile pentru dezvoltarea în continuare a capacităților de producere, investind continuu în utilaj performant și tehnologii moderne.

Considerăm că, în cazul în care eforturile administraţiei ”Sudzucker Moldova” ar fi fost canalizate spre dezvoltarea propriei afaceri şi a unităţilor de producere, dar nu spre scoaterea de pe piață a ”Moldova Zahăr”, atunci Fabrica de zahăr din Fălești urma un curs firesc de dezvoltare și nu se ajungea în situaţia închiderii acesteia.

Ţinând cont de faptul, că anterior ”Sudzucker Moldova” a sistat activitatea altor două fabrici de zahăr și există riscul renunțării la unul dintre activele sale, reiterăm importanța păstrării tuturor fabricilor de zahăr existente în Republica Moldova, pentru o dezvoltare continuă a industriei zahărului în ţara noastră.

Avem puterea să ne ajutăm unii pe ceilalți….

Dacă și tu crezi că ceea ce citești pe acest site sunt informații importante, atunci susține munca redacției AGORA cu un abonament digital ca să devină mai bună, să facă știri deosebite, interviuri mai interesante, articole și povești care să te facă să vrei să le recitești și să le distribui prietenilor tăi.

Mai mult, răsplătim fiecare abonat cu un set de produse locale, împachetate cu dragoste de echipa de la From the Heart Shop, astfel contribuim împreună la promovarea produselor de-acasă, din Moldova.

Devino de astăzi Susținător, Fan sau Ambasador AGORA

Vezi și aceste știri
Culeg struguri pentru o pedeapsă redusă. 14 deținuți din sudul țării muncesc la un agent economic

Svetlana Balmuș a câștigat concursul organizat de Președinție pentru selectarea membrului CSP din rândul societății civile

OMS a recomandat primul tratament pentru prevenirea formelor severe de COVID-19

Advertoriale
A urcat Everestul de 24 de ori în 25 de ani.  Istoria șerpașului care ajută alpiniștii să escaladeze cel mai înalt munte de pe planetă

A urcat Everestul de 24 de ori în 25 de ani. Istoria șerpașului care ajută alpiniștii să escaladeze cel mai înalt munte de pe planetă

Vino să asculți în premieră piesele noi de pe albumul ACASĂ la concertul Irinei Rimes de la Teatrul Verde

Celebrăm Viața - un eveniment istoric în Programul „În Brațele Mamei” (FOTO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
    Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
  • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
  • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
  • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
  • 1
    Directorul Promo-Lex, Ion Manole, despre noua Avocată a Poporului: „A fost un vot simplu, plictisitor și antidemocratic”
  • 2
    Câți deputați au prezentat certificate de imunizare anti-COVID? Voronin: „Cei nevaccinați să fie fugăriți” (FOCUS)
  • 3
    Omul legii: A renunțat la epoleți pentru a-și construi o casă, apoi a renunțat la străinătate pentru a reveni la epoleți
  • 4
    Noi detalii despre perchezițiile efectuate de Procuratura Anticorupție la domiciliul ex-deputatului PDM Vladimir Andronachi
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.