LIVE. Protestele de la Parlament după votul acordat Guvernului Filip

Mii de oameni au venit la Parlament pentru a-și manifesta nemulțumirea față de votul acordat de Parlament Cabinetului Filip. Aproximativ în jurul orei 18.20, mulțimea a reușit să forțeze una din ușile de acces în Parlament.

Manifestanții au plecat acasă. Mâine promit să revină

Miile de oameni care au protestat astăzi în centrul Capitalei au plecat acasă. Mâine aceștia vor reveni în Piața Marii Adunări Naționale și Scuarul Parlamentului. 

Guvernul Filip, în ședință

​Astăzi, 21 ianuarie 2016, ora 18.00, va avea loc prima şedinţă a Guvernului, prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip.

Majoritatea parlamentară promite până mâine să vină cu un răspuns la solicitările protestatarilor

Dodon: Am discutat cu cei care s-au prezentat ca majoritate parlamentară, deși erau doar democrații și liberalii, și le-am adus la cunoștință poziția protestatarilor – dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Am primit promisiunea că azi seara sau mâine dimineață majoritatea parlamentară se întrunește și ne informează despre decizia pe care o vor lua.  

Protestatarii au parcurs în jur de 6 km

O hartă a traseului parcurs de protestatari prin centrul capitalei. Potrivit site-ului primăriei, care are un sistem aparte, protestatarii au parcurs un traseu de 5,8 km. 

Situația din fața reședinței de stat

Accesul în fața reședinței de stat este blocat de un cordon de polițiști. Protestatarii sunt opriți la intersecția străzii 31 august cu Nicolae Iorga. 
(foto: Captură video PRIVESC.EU)

Presa, după ușă afară 

Presa nu a fost lăsată să intre în interiorul Reședinței de Stat, împreună cu liderii protestatarilor. Cei de la pază le-au cerut cameramanilor și reporterilor să rămână afară și au închis ușile.  

Au intrat în Reședință

Liderii protestarailor au intrat în Reședința de stat, acolo unde urmează să aibă discuții cu autoritățile. La discuții participă renato Usatîi, Ilian Cașu, Igor Dodon, Vlad Bătrîncea, Andrei Năstase, Alexandru Slusari și mai mulți reprezentanți ai Platformei DA.   

De la Curtea Constituțională merg la Reședința de Stat

Cei trei lideri ai protestatarilor care au mers la Curtea Constituțională să depună sesizarea socialiștilor, se vor deplasa în continuare către Reședința de Stat unde urmează să aibă o întâlnire cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

Protestatarii sunt în prezent la Curtea Constituțională

Grupul de protestatari s-a deplasat pe Blv Ștefan Cel Mare de la sediul Moldtelecom până la Curtea Costituțională pentru a-l însoți pe Igor Dodon care a depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care să fie anulat votul de ieri și să fie anunțate Alegeri Anticipate. 

FOTO. Centrul orașului, paralizat

Centrul Chișinăului este paralizat. Pe principalele străzi s-au format ambuteiaje. Se circulă cu greu. 

iFrame
IFrame
IFrame
IFrame
IFrame
IFrame
IFrame
IFrame
IFrame
IFrame
IFrame
IFrame