LIVE. 8 noiembrie 2016: Alegeri prezidențiale în SUA

Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Statele Unite ale Americii. Peste 145 de milioane de americani sunt așteptați să aleagă cel de-al  45-lea șef de stat. Lupta finală se dă între democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump. Tot astăzi în SUA sunt aleși noii membri ai Camerei Reprezentanților și o treime din Senat. 

Trump: E o onoare pentru mine să vă fiu președinte

Trump: Deși campania noastră s-a terminat, munca noastră abia începe. Este o onoare pentru mine să vă fiu președinte. Iubesc această țară.

CNN: Clinton și-a recunoscut înfrângerea

​Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, l-a sunat pe republicanul Donald Trump și și-a recunoscut înfrângerea în scrutinul electoral, transmite CNN.

Prima declarație a lui Trump după alegeri

Donald Trump: Avem un plan economic măreț. Vom fi cei mai puternici din lume. Vom avea relații bune cu toate țările. Din partea noastră veți vedea parteneriat și nu conflict.

FOTO. Cum sunt văzute alegerile de peste Ocean la Ambasada SUA din RMSite-ul pentru imigrații al Canadei a picat

Site-ul pentru imigrații al Canadei a picat, în contextul în care Donald Trump este tot mai aproape de o victorie în cursa prezidențială. Este posibil ca unii dintre americanii care au glumit pe parcursul campaniei electorale că se vor muta în Canada dacă Donald Trump ajunge președinte să fi vorbit serios.

Nevada votează Clinton

Stat istoric republica, Nevada a votat pentru Democrata Hillary Clinton, aducându-i 6 electori. Acum tabloul arată astfel:
Clinton - 215
​Trump - 244

Trump mai are nevoie de 26 de electori pentru a învinge

Clinton - 209
Trump - 244
41 de state numărate

NYT: Șansele lui Trump cresc la casele de pariuri

New York Times: Donald Trump are peste 95% șanse să câștige alegerile prezidențiale din SUA. Șansele republicanului cresc vertiginos și la casele de pariuri.

S-au afișat rezultatele a 40 de state. Trump - în față

Clinton - 209
Trump - 228

Fox News: Trump, avans de 20 de electori