LIVE. 20.05.2018. Alegeri locale noi la Chișinău, Bălți și în alte cinci localități din țară

Astăzi au loc alegeri locale noi în Capitală,  în municipiul Bălți și în alte cinci localități rurale: comuna Leușeni și satul Nemțeni din raionul Hâncești, comuna Volovița din raionul Soroca, comuna Pârlița din raionul Ungheni și comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei. În total, pentru fotoliile de primar care vor fi ocupate un an, până la viitoarele alegeri generală, luptă 29 de candidați.

Maia Sandu, alături de Năstase la briefingul PPDA: „Împreună suntem mai puternici”

„Împreună suntem mai puternici. Puterea poporului a dovedit a fi puterea adevărată”, a spus liderul PAS la briefingul de presă PPDA  .


Renato Usatîi: Închipuiți-vă cum se simt acum cei care au plecat din rândurile noastre

Liderul PN, Renato Usatîi, celebrează de la Moscova victoria candidatului PN la Bălți, Nicolai Grigorișin.

Andrei Năstase: „Am reușit să dejucăm un scenariu pus la cale de acest regim”

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la Primăria Capitalei, Andrei Năstase s-a adresat locuitorilor Chișinăului, mulțumindu-le pentru voturile acordate. Totodată, acesta a ținut să-i dea „un mulțumesc aparte” liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Referindu-se la invitația lui Ion Ceban de a merge la dezbateri în fiecare zi până la turul doi, Andrei Năstase a spus că reprezentantul PSRM „merge pe o pistă greșită”. Citește mai departe 

Ceban îl invită pe Năstase la dezbateri în fiecare zi până la turul doi

În conferința de după alegeri, socialistul Ion Ceban, care a acumulat cele mai multe voturi în scrutin, și-a invitat contracandidatul la dezbateri.

Radu, după scrutin: Le urez candidaților în turul doi mult succes

„Votul s-a împărțit între două partide politice. Faptul prezenței scăzute la vot m-a afectat în mod special pe mine. Le urez candidaților din turul doi mult succes. Am suficiente activități personale, este prematur să vorbesc despre ceea cu ce mă voi ocupa”, a declarat Silvia Radu.

Victorie pentru Marina Tauber în Jora de Mijloc - 61%

Marina Tauber a câștigat din primul tur alegerile în comuna Jora de Mijloc. Partidul deja și-a celebrat victoria cu șampanie: http://agora.md//stiri/45661/video--shor-In-jora-de-mijloc-incepe-o-noua-viata--marina-tauber-a-luat-61-din-voturi

DECIS: Ion Ceban și Andrei Năstase merg în turul doi!

Candidatul PSRM, Ion Ceban, și liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, vor lupta pentru fotoliul de primar de Chișinău în turul doi al alegerilor locale noi. Până la această oră au fost procesate 84% procese verbale. Ceban a acumulat 41% din voturi, iar Năstase - 31%.
Detalii vezi aici

VIDEOGRAFIC. Prezența la vot în Chișinău: Râșcani - 37,78%; Centru - 37,67%; 

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, până la închiderea secțiilor de vot, prezența pe sectoare arată în felul următor: Râșcani - 37,78%; Centru - 37,67%; Botanica - 36,57%; Buicani - 35,84%; Ciocana - 35,08%.  VIDEOGRAFIC LIVE. Rezultate preliminare CEC la Bălți

Candidatul Partidului Nostru la Bălți țintește spre o victorie curată, din primul tur. Cel puțin așa pare după primele 15% din procese verbale procesate. Grigorișin are aproape 65%.

Prezența pe sectoare în Chișinău: Botanica - 36,57%; Buiucani - 35,84%

La Rîșcani s-a votat într-un mod mai activ în comparație cu alte sectoare. Cel mai „pasiv” sector din punctul de vedere al prezenței la vot a fost sectorul Ciocana. Citește mai departe