LIVE. 03.06.2018. Rezultate alegeri locale pentru Primăria Capitalei

AGORA vă prezintă primele rezultate ale alegerilor locale noi din Capitală. Vedeți mai jos rezultate pe secții din sectoare ale Capitalei și din suburbii. 

Andrei Năstase, mesaj tranșant după victoria la alegeri: „Nu facem alianță cu mafia, niciodată”

Noul primar al Capitalei, Andrei Năstase, nu are de gând să-i ofere consilierului socialist Ion Ceban nicio funcție importantă în cadrul Primăriei. „Noi facem alianță cu oameni corecți, oameni onești, oameni care nu dau sub centură, oameni care țin la grijile și nevoile concetățenilor noștri. Nu vreau să discut nici pentru o secundă asemenea ipoteze. Nu facem alianță nici cu Plahotniuc, nici cu Dodon, nici cu candidații lor”, a spus Năstase care i-a numit pe cei menționați mai sus drept „mafia”. Citește mai departe 

100% de procese verbale au fost procesate. Năstase - 52,57%, Ceban - 47,43%

Procesul de numărare a voturilor s-a încheiat, iar Andrei Năstase a câștigat cu 52,57% din voturi. Dorin Chirtoacă, în comparație, a câștigat cu 53,54% din voturi, în 2015.

Declarațiile învinsului Ceban: Nu exclud că ne vom revedea anul viitor 

„Am făcut o campanie bună și cred că, așa cum am spus anterior, măria sa alegătorul decide. Mulțumesc familiei care a răbdat plecările mele. Probabil acum vom avea mai mult timp împreună. Probabil că și în acest caz votul a fost geopolitic, iar în Chișinău sunt probleme reale. Îl felicit pe domnul Năstase și îi doresc succes. Eu voi rămâne în CMC și alături de chișinăuieni și suntem deschiși să susținem proiecte economice și sociale. Nu exclud că peste un an ne vom revedea la noi alegeri”, a declarat Ceban la briefingul său de presă.

Andrei Năstase este noul primar de Chișinău

Președintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, este noul primar general al municipiului Chișinău. Deși nu au fost calculate toate rezultatele votării, din punct de vedere matematic acesta nu mai poate fi ajuns de către contracandidatul său, socialistul Ion Ceban.

Primele date de la CEC: Năstase conduce

Ion Ceban - 46,4%, Andrei Năstase - 53,6%, potrivit datelor preliminare

Date preliminare prezentate de PPDA

Potrivit numărătorii paralele de la sediul PPDA, în aceste momente Ion Ceban a acumulat 12 052 de voturi, iar Andrei Năstase - 13614. Membrii staffului nu au anunțat cât la sută reprezintă din numărul total de voturi acești indicatori.

Secția 217, Ceban conduce

Andrei Năstase - 325, Ion Ceban - 437

Rezultate comuna Tohatin

Andrei Năstase - 498, Ion Ceban - 162

Luptă strânsă la secția nr 72 (Botanica)

Andrei Năstase - 185 de voturi, Ion Ceban - 162.

Luptă strânsă la secția nr 72 (Botanica)

Andrei Năstase - 185 de voturi, Ion Ceban - 162.