LIVE. PMAN dezbinată, de 26 august. Protestul Mișcării „ACUM” și contramanifestația Partidului Șor

Pentru ziua de 26 august a fost planificată, încă de la începutul verii, manifestația anti-guvernamentală organizată de PAS, PPDA și PLDM. Însă cu puțin timp înainte de protestul mișcării de rezistență „ACUM”, în PMAN au ajuns susținătorii Partidului Șor. Piața a fost divizată, la propriu, de un cordon de carabinieri. AGORA urmărește evoluția evenimentelor din PMAN.

Manifestanții vor colecta semnături și vor protesta în fața Parlamentului

Liderii mișcării antiguvernamentale, Andrei Năstase și Maia Sandu, au prezentat mulțimii din Piața Marii Adunări Naționale acțiunile ce urmează fi întreprinse de opoziție în următoarele zile: depunerea unei solicitări adresate instituțiilor europene și organizarea unor manifestații în fața Parlamentului.


Proclamația Adunării Generale a cetățenilor a fost votată unanim

Protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale au votat unanim pentru o proclamație care conține toate revendicările opoziției antiguvernamentale de dreaptă. Manifestanții cer demisia guvernului și validarea rezultatelor alegerilor la funcția de primar al municipiului Chișinău. Totodată, protestatarii s-au adresat autorităților Uniunii Europene, solicitând urmărirea penală a cetățenilor implicați în furtul miliardului, aflați pe teritoriul țărilor membre ale UE. Textul declarației îl găsiți aici 

Protestatarii vor rămâne și noaptea în Piața Marii Adunări Naționale

„Noi ne-am propus să rămânem peste noapte aici. Mâine-dimineață vom depune flori la monumentul voievodului nostru cu ocazia Zile Independenței. Vom fi primii aici, nu mai târziu de ora opt”, a declarat secretarul general PPDA, Chiril Moțpan.

FOTO. Gruia, câinele protestatar, a venit la protest cu un mesaj „gustos”

Pe Gruia l-ați mai văzut la protestele precedente, dar și în pragul finalului CM-2018.

Octavian Țîcu: Cerem regimului lui Plahotniuc să plece

„Trebuie să punem capăt unui regim care ne-a înrobit și care vrea să plecăm din țară”, spune Țîcu.

Octavian Țîcu: Cerem regimului lui Plahotniuc să plece

„Trebuie să punem capăt unui regim care ne-a înrobit și care vrea să plecăm din țară”, spune Țîcu.

FOTO. Susținătorii lui Șor se întorc acasă cu pungi pline de alimente

Coloana a ajuns din nou în PMAN

„În curând PMAN va ajunge neîncăpătoare. Am trecut prin toate piedicile pe care ni le-au pus „Plahotniucii”. A fost blocat transportul”, vorbește din scena improvizată Chiril Moțpan, secretar general PPDA.

„Nu mai apărați bandiții!”. Manifestanții se indignează împotriva poliției

„Nu mai apărați bandiții, umiliți vă sunt părinții”, scandează oamenii ajunși la Parlamentul păzit de zeci de polițiști.

Protestatarii se întorc în PMAN

Coloana de manifestanți a făcut cercul din strada Creangă și s-au întors în direcția opusă. În curând aceștia vor ajunge în PMAN de unde deja au plecat simpatizanții lui Ilan Șor.