Parlamentul ales se convoacă în prima ședință

Deputații pe care moldovenii i-au ales pe 24 februarie se convoacă astăzi, la ora 13:00, la prima ședință a noului Legislativ. În sală ar urma să-și dea întâlnire fracțiunea PSRM cu 35 de deputați, PD - 30 de deputați, Blocul ACUM format din PAS și PPDA - 26 de deputați, Partidul Șor - 7 deputați și trei aleși independenți. În debutul ședinței, președintele Igor Dodon va ține o cuvântare în fața deputaților.

Ședința însă urmează să înceapă și cu un protest. Opozanții ACUM vor manifesta împotriva sentințelor de condamnare în cazul activistului Partidului Platforma DA Gheorghe Petic și cel al ex-angajatului de la Poșta Moldovei Sergiu Cebotari.

Primul salariu de deputat: Andrei Năstase spune că a primit 3.000 de lei pentru luna martie

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, spune că a primit primul salariu de parlamentar. Pentru cele câteva zile de funcție în luna martie deputatul a ridicat un salariu de 3.000 de lei. Năstase spune, însă, că nu știe care va fi salariul său întreg. 

ACUM, despre condițiile socialiștilor: „Sunt complici cu democrații și nu-i interesează dezoligarhizarea statului”

Reprezentanții Blocului ACUM susțin că refuzul PSRM de a veni la negocieri și condițiile enunțate de ei nu sunt altceva decât o dovadă a faptului că socialiștii sunt complici cu democrații. Chiar dacă, liderii PSRM au menționat că vor lua mai târziu o decizie pe marginea unei eventuale întâlniri cu cei de la ACUM, conducerea blocului a ținut să critice solicitările acestora.

PSRM nu va susține un Guvern minoritar și o propune pe Zinaida Greceanîi în fruntea Parlamentului (VIDEO)

Partidul Socialiștilor a anunțat că nu va susține învestirea unui Guvern minoritar, idee exprimată anterior de reprezentanții Blocului „ACUM”. Totodată, socialiștii spun că alegerile anticipate nu sunt o soluție pentru deblocarea situației politice. 

PDM și-a tras un sondaj nou: Blocul ACUM ar fi prima formațiunea cu care sigur NU ar vota cetățenii

Partidul Democrat din Moldova și-a comandat un nou sondaj la doar trei săptămâni de la alegeri. Pe lângă faptul că acesta sugerează că cea mai apropiată de dorințele alegătorilor ar fi o alianță dintre democrați și socialiști și că marea majoritate a oamenilor nu își doresc alegeri anticipate, sondajul indică asupra ideii că Blocul electoral „ACUM” ar fi prima formațiune pentru care alegătorii sigur nu ar vota. 

După 16 ani, Alexandru Botnari renunță la Primăria Hîncești

Vicepreședintele Partidului Democrat Alexandru Botnari a anunțat că renunță la funcția de primar de Hîncești în favoarea celei de parlamentar. Astfel, după 16 ani, Botnari cedează conducerea Primăriei.

Reacția lui Năstase la parasolarul afișat de Tauber pentru a se proteja de liderul PPDA (VIDEO)

Ne pare rău, dar cei mai buni doctori din cadrul blocului ACUM nu se regăsesc acum în această sală”. Este reacția oferită de liderul PPDA, Andrei Năstase, la gestul vicepreședintei Partidului Șor, Marina Tauber, de a pune un parasolar în stânga sa, pentru a se proteja de Năstase.

Unii au evitat presa, alții i-au certat pe jurnaliști. Cum s-au afișat deputații la prima ședință a Parlamentului (FOTO)

Democrații au ocolit jurnaliștii, iar socialiștii, deputații blocului ACUM și ai Partidului Șor au venit în grupuri aparte la prima ședință a noului Parlament.

Dacă parlamentarii ACUM și socialiștii au fost mai vorbăreți cu presa, democrații au făcut tot posibilul pentru a-i evita pe jurnaliști. Singurul democrat care a trecut prin rândurile presei a fost Sergiu Sîrbu.

Mai mult, deputații PDM nu au venit în holul Legislativului să-și pună, tradițional, semnăturile pentru a-și bifa prezența la ședința plenară.

Dodon va invita fracțiunile la discuții: „Decât o guvernare a transfugilor, mai bine alegeri anticipate”

Președintele Republicii Moldova va invita la discuții  fiecare fracțiune parlamentară și va accepta orice majoritate formată, cu excepția unei guvernări formate din deputați transfugi. Declarația a fost făcută în cadrul primei ședințe a Legislativului. 

Cum a venit Plahotniuc la ședința Parlamentului. Cu mașina până în prag, păzit de zeci de agenți de securitate (VIDEO)

Cu mașina până în pragul Parlamentului, păzit de zeci de agenți de securitate. Așa ar fi venit astăzi la ședința Parlamentului președintele PDM, Vlad Plahotniuc. Asta scrie portalul NewsMaker, care a reușit să surprindă automobilul, care pare a fi de model Mercedes Maybach S600, intrând în parcarea Legislativului.

Tauber a adus un parasolar auto pentru a se proteja de Năstase (FOCUS)

Deputata Partidului Șor a adus un parasolar pentru parbriz și l-a întins în stânga sa, unde se află deputații blocului ACUM. „Vreau să mă protejez de acest bloc ACUM, de colegul Năstase”, a spus deputata în momentul în care trebuia să prezinte, de fapt, componența fracțiunii și liderul acesteia.