LIVE. 07.06.2019. Chișinău: Între mitinguri și formarea majorității parlamentare

Zeci de oameni, unii echipați cu pancarte, au venit în această după-amiază la Chișinău. Mulțimea a ajuns în mod organizat în pe mai multe artere din Capitală. Unii dintre participanți poartă pancarde cu mesaje negative în adresa co-președinților blocului ACUM.

Maia Sandu, către „toți deputații”: „Mâine este o zi decisivă! Mâine putem scăpa de dictator!”

Co-președinta blocului ACUM, Maia Sandu, a venit cu o adresare nocturnă către toți deputații. Mai exact, îi îndeamnă să dea dovadă de curaj, „dacă vor să se elibereze de dictator”.

PSRM și blocul ACUM refuză să spună ce au discutat la Parlament

Atât deputații PSRM, cât și cei din partea blocului ACUM au ținut în secret temele discutate la întrevederea de vineri seara, de la Parlament. Au spus că vor oferi ulterior mai multe informații.

Socialiștii au ajuns la Parlament, dar poliția nu le-a dat voie să intre în clădire. Au mers la negocieri „pe propria răspundere” (VIDEO)

Câțiva socialiști au venit, vineri seara, la Parlament, acolo unde erau așteptați de deputații blocului ACUM. Aceștia au fost ținuți însă câteva minute bune la intrare, pe motiv că oamenii legii verifică clădirea, ca aceasta să nu fie minată.

„Am venit s-o dăm jos pe Sanda”. Ce au spus protestatarii, întrebați de unde și de ce au venit la manifestație (VIDEO)

„Am venit s-o dăm jos pe Sanda”, „am venit de-acasă” sau „am venit, ca să fim”. Sunt câteva dintre răspunse primite de jurnalistul AGORA care a mers, vineri, la manifestația susținătorilor PDM, organizată în fața Parlamentului.

Blocul ACUM așteaptă socialiștii în sala de ședințe a Parlamentului

Deputații blocului ACUM îi așteaptă pe socialiști în sala de ședințe a Parlamentului. Liderii blocului politic au făcut un LIVE pe Facebook, unde au anunțat că „cei care își doresc rezolvarea problemei, caută soluții”.

Candu: Vor fi alegeri anticipate. „Vom căuta soluții ca cheltuielile să fie suportate de cei aflați azi în Parlament”

Democratul Andrian Candu a anunțat, de la sediul partidului, că în Republica Moldova vor fi alegeri anticipate. Acesta nu a ezitat să critice oponenții politici, menționând că blocul ACUM și PSRM „s-au jucat cu țara în aceste trei luni”.

PDM organizează briefing

Protestatarii se răresc

O parte din protestatarii veni?i în fa?a Parlamentului au plecat de la manifesta?ie. În prezent, pe loc sunt doar câteva zeci de oameni.

Drapelele RM și UE, montate pe clădirea Parlamentului

Drapelul Republicii Moldova și cel al Uniunii Europene au fost montate pe clădirea Parlamentului. Nu se știe însă cine le-a scos pe fereastră.

Maia Sandu: „Se dorește scoaterea noastră din clădirea Parlamentului”

„Avem suspiciuni că se dorește scoaterea noastră din clădirea Parlamentului, iar, ulterior, nu ni se va mai permite să venim aici, ca să aprobăm legile în ultimele ore până la dizolvarea Legislativului”, a declarat co-președinta blocului ACUM, Maia Sandu.

Declarația vine după ce cineva a sunat la 112 și a spus că clădirile Parlamentului și Guvernului ar fi minate.