LIVE. 08.07.2019. Sâmbăta „de foc”. ACUM și PSRM, în ședință de Parlament, PD cere demisia lui Dodon

Evenimentele politice s-au ținut lanț în ultimele două zile. Vineri, 7 iunie, a fost marcată de mitingul susținătorilor PD, decizia PSRM de a nu face alianță nici cu PD și nici cu ACUM, hotărârea Curții Constituționale și, spre final de zi, discuțiile PSRM și ACUM, pe fundalul viitoarelor anticipate. Sâmbăta a fost marcată și ea de o multitudine de evenimente politice: PD a cerut demisia lui Igor Dodon, iar președintele refuză să dizolve Parlamentul. Printre toate acestea, se planifică și o ședință a Parlamentului, în pofida deciziei CC, la care vor participa ACUM și PSRM. Urmăriți-ne LIVE pentru update-uri la minut.

Încarcă următoarele 3 noutăti

Încă un mesaj de la Ungheni

Potrivit unui cititor AGORA, pompierii din Ungheni sunt impuși să vină mâine la Chișinău

Cavcaliuc nu răspunde la apelurile jurnaliștilor

Redacția Agora a încercat să-l contacteze pe adjungtul IGP, Gheorghe Cavcaliuc. Am încercat să aflăm de ce manifestațiile organizate în fața mai multor instituții de de stat, unde sunt corturi, nu sunt supravegheate de oamenii legii. Acesta nu ne-a răspuns la apeluri.

Corturi și zeci de oameni în fața Curții Constituționale

În fața clădirii Curții Constituționale au fost amplasate câteva corturi. Alături stau așezate zeci de persoane.


Corturi și în fața Ministerului Finanțelor

Lângă corturi am surprins mai mulți tineri.

Anunțul redacției AGORA

Pentru că nici în fața MAI, nici în fața PG, din momentul instalării corturilor, nu s-a prezentat niciun colaborator al poliției, iar oamenii au fost agresivi cu reporterii AGORA, membrii redacției noastre refuză să mai transmită video în direct.

Reporterii au decis să plece, întrucât nu s-au mai simțit în siguranță în spațiul public. Nu mai suntem la fața locului și declarăm că vom publica doar imagini transmise de către martorii oculari sau cititorii noștri.

Redacția AGORA, in corpore.

În fața Guvernului se instalează o construcție de lemn

Potrivit unui video postat de jurnalista Mariana Colun pe Facebook, în fața Guvernului se instalează o ramă sau o construcție de lemn. Oamenii care o ridică nu vor să spună pentru ce meșteresc construcția.

Nu doar la PG, Guvern și MAI, ci și la PD. Un grup de tineri, în curtea partidului

Un grup de tineri au fost zăriți și în curtea Partidului Democrat, la ora 22:45.

Poziția UE după „turbulențele” politice: Facem apel la calm, găsiți o cale de dialog

Uniunea Europeană cheamă toate forțele la calm și roagă forțele politice să găsească o cale de dialog. Se întâmplă după ședința de astăzi a Parlamentului și manifestațiile democraților. 

Procuratura Generală dezminte că ar porni dosare penale pe numele deputaților

Procuratura Generală dezminte informațiile despre „pretinse cauze penale pornite în privința unor parlamentari și eventuale rețineri ale acestora”. Într-un comunicat de presă, instituția califică aceste informații ca fiind „false”.

Protestatarii din fața MAI, agresivi cu reportera AGORA

Urmăriți-ne LIVE pe Facebook.