LIVE. 09.06.2019. Mitingul PDM și evoluțiile politice de la Chișinău

La Chișinău se anunță să fie și astăzi o zi de foc. În fața principalelor instituții de stat continuă să stea zeci de oameni aduși cu autocare și corturile instalate. PDM a instalat o scenă în PMAN, iar pentru ora 9:00 s-a anunțat convocarea ședinței Parlamentului.

Cine și când a depus sesizarea la Primăria Capitalei pentru instalarea corturilor în fața instituțiilor de stat (DOC, VIDEO)

Despre instalarea corturilor în fața mai multor instituții de stat din Chișinău Primăria Capitalei a fost informată sâmbătă, 8 iunie. Viceprimarul Nistor Grozavu spune că a primit un telefon de la cineva dintre organizatori, dar nu-și amintește exact de la cine și nici ce oră era. Documentul a fost semnat de secretarul general al PDM, Constantin Botnari, iar perioada pentru care a fost solicitată autorizarea manifestațiilor este 8 - 30 iunie. 

Maia Sandu: UE a recunoscut oficial Guvernul legitim votat ieri de Parlament

Prim-ministrul Maia Sandu salută declarația Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședintelui Comisiei Europene, Federica Mogherini, și a comisarului pentru vecinătate Johannes Hahn, cu referire la situația politică din RM. Potrivit ei, prin această declarație, UE recunoaște oficial Guvernul legitim votat ieri de Parlament.

Societatea civilă îndeamnă judecătorii constituționali să demisioneze: „CC trebuie să își revină în albia legalității”

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic condamnă deciziile Curții Constituționale (CC) din ultimile zile și îi cere „să revină în albia legalități”. Totodată, cele 86 de ONG-uri îndemnă toți judecătorii constituționali să își dea demisia.

Maia Sandu, declarații la ora 19:00

Maia Sandu, votată prim-ministru al Republicii Moldova de 61 de deputați ACUM și PSRM, va face un briefing de presă la ora 19:00 ca urmare a declarației Uniunii Europene.

Mai multe corturi au fost instalate în preajma televiziunii publice a R. Moldova (VIDEO)

La adresa redacției AGORA a parvenit un filmuleț video în care se observă că mai multe corturi, asemănătoare celor din centrul capitalei, au fost instalate în preajma televiziunii publice a Republicii Moldova. Totodată, în imagini putem vedea și o mulțime de oameni. 

De menționat este faptul că conducerea Pardidului Democrat a declarat că manifesanții veniți astăzi în PMAN vor protesta la toate instituțiile publice din Republica Moldova.

Sesizare la PG pentru curcanii aruncați în curtea Președinției. Societatea civilă: E un act de cruzime și se pedepsește penal

Organizațiile din domeniul protecției animalelor condamnă actele de cruzime față de cei cinci curcani aruncați în curtea Președinției în timpul mitingului organizat de Partidul Democrat. Potrivit acestora, gestul este suceptibil de pedeapsă penală.

OFICIAL! UE ia o notă bună față de deciziile Parlamentului de la Chișinău, inclusiv formarea coaliţiei guvernamentale

Înaltul reprezentant al UE Federica Mogherini și Comisarul Johannes Hahn au venit cu o declarație privind situația politică din Republica Moldova. „Uniunea Europeană ia o notă bună de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliţiei guvernamentale”, se arată în declarație publicată.

Comportament de democrat. Reportera ZdG, bruscată de un ex-deputat PDM (VIDEO)

Fostul deputat democrat Cornel Dudnic a bruscat o reporteră Ziarului de Gardă în timpul manifestației de astăzi a PDM. Cornel Dudnic a rupt rucsacul reporterei Aliona Ciurcă, după ce l-a apucat cu mâna, în timp ce jurnalista mergea la o distanță de câțiva pași în fața sa.

Guvernul Sandu, recunoscut de primăria orașului Taraclia

Primăria orașului Taraclia, recunoaște guvernul nou ales în frunte cu Maia Sandu și este gata că conlucreze începând cu ziua de mâine. Un mesaj în acest sens a fost publicat atât pe pagina instituției cât și pe cea a primarului.

Consiliul Europei cere politicienilor moldoveni respectarea statului de drept

Consiliul Europei cere tuturor forțelor politice din Moldova să acționeze în mod responsabil și calm în situația actuală. Europenii recomandă ca problemele politice să fie „dezbătute și soluționate de reprezentanții aleși în mod democratic în Parlament”.