LIVE. 10.06.2019. Prima ședință a Guvernului Sandu și deciziile politice de la Chișinău

Astăzi la Chișinău urmează să aibă loc prima ședință a Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu, votat de cei 61 de deputați PSRM și ACUM la 8 iunie 2019. Potrivit premierului Sandu, la ședința de astăzi vor fi examinate mai multe demisii ale șefilor de instituții. 

Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia susțin deciziile Parlamentului de la Chișinău

Franța, Germania, Regatul Unit, Polonia și Suedia susțin deciziile noului Parlament de la Chișinău și declară că criza constituțională trebuie soluționată pașnic. Într-o declarație comună, aceste state au luat notă cu mare atenție de evoluțiile recente din Republica Moldova.

Saakașvili către moldoveni: Sunteți atât de bravo! Poporul trebuie să-și întoarcă puterea, iar locul oligarhului e la pușcărie (VIDEO)

Partidul Democrat ocupă ilegal clădirile guvernamentale și încearcă să uzurpeze puterea în stat, poporul trebuie să-ți întoarcă puterea, iar oligarhul Plahotniuc trebuie să ajungă la pușcărie. Afirmațiile îi aparțin fostului președinte georgian, Mihail Saakașvili, și au fost făcute într-o adresare video către cetățenii moldoveni. Saakașvili, care este și fostul guvernator al regiunii ucrainene Odesa, spune că o cunoaște pe Maia Sandu și pe alți membri ai cabinetului de miniștri ales, despre care are o opinie foarte bună.

„Maia Sandu, felicitări!”. Ex-candidată PD la alegerile din 24 februarie îi îndeamnă pe democrați să-și depună mandatele

Fosta candidată a Partidului Democrat pe circumscripția Europa de Vest, Olga Coptu, a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia învestirii Guvernului de către Parlament. Fosta șefă a Biroului pentru Relații cu Diaspora spune că a plecat din PDM din cauza managementului prost și îi îndeamnă pe democrați să nu aștepte ca partenerii externi să le spună că au pierdut. „A venit timpul să vă depuneți mandatul individual, dacă nu o face în bloc Guvernul”, a scris Olga Coptu.

Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate în componență nouă

Igor Dodon a anunțat că va convoca marți dimineața ședința Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova. Potrivit șefului statului, din structură fac parte câțiva membri noi - Andrei Năstase, Zinaida Greceanîi, Maia Sandu, Vasilii Șova, Pavel Voicu și Stanislav Pavlovschi.

De cine se teme Executivul lui Filip? Iată răspunsul lui Andrian Candu (VIDEO)

„Atunci când în țară apare o criză politică sau instituțională, țara și sistemul devine vulnerabil”. Așa a comentat vicepreședintele PDM Andrian Candu păzirea minuțioasă a Guvernului, clădirea fiind înconjurată astăzi de zeci de polițiști. Întrebat dacă Executivul este apărat de premierul ales Maia Sandu, Candu a răspuns cu o întrebare: „Cui este frică de Maia Sandu?”.

Reacția transnistrenilor la situația din Chișinău

Așa-zisul Minister de Externe din stânga Nistrului a reacționat la evenimentele recente de la Chișinău, îndemând la calm și reținere.

Declarațiile lui Sergiu Sîrbu, pe ritmuri de hip-hop (VIDEO)

Evenimentele din ultima perioadă care au loc pe scena politică de la Chișinău ajung și motiv de glume. Un exemplu în acest sens îl constituie declarațiile democratului Sergiu Sîrbu făcute la manifestația de ieri a Partidului Democrat. Membrii mișcării OccupyGuguță a pus pe ritmuri de hip-hop o discuție a acestuia cu jurnaliștii. Ce a ieșit vedeți în video de mai sus.

Cititorii ne scriu că angajați ai instituțiilor de stat sunt îndemnați să protesteze marți la Chișinău

La adresa redacției Agora, dar și în mesageria unor membri ai echipei noastre, au venit mesaje în care expeditorii ne-au spus că angajații ai unor instituții de stat sunt îndemnați să iasă mâine la un protest pro-PDM.

Răspunsul ACUM și PSRM la invitația democraților la discuții: Mai întâi deblocați instituțiile (VIDEO)

Reprezentanții PSRM și ACUM au răspuns invitației PDM de a veni la discuții. În cadrul unui briefing de presă, Ion Ceban, Igor Grosu și Alexandru Slusari au declarat că PSRM și ACUM așteaptă, în primul rând, ca democrații să-și retragă corturile și oamenii din fața clădirilor instituțiilor de stat, ca mai apoi să poată avea loc discuții.

Ministrul de Externe al României nu recunoaște guvernul Sandu: „Alegerile din septembrie nu ar fi o mare problemă”

Ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, a precizat că România nu ar recunoaște noul guvern de la Chișinau. Totuși, acesta a menționat că aceasta este poziția sa personală, ci nu a ministerului de externe, scrie presa română.